Як правильно очистити організм від токсинів

Детокс-програми набувають усе більшої популярності. Їхня мета – вивести з організму токсини та інші непотрібні речовини. Часто ці комплекси використовують ті, хто хоче схуднути.

Якщо ви не готові радикально змінювати свій раціон і харчуватися виключно здоровою їжею, то можна включити у своє меню детокс-коктейлі з натуральних інгредієнтів. Їх не обов’язково купувати у спеціальних магазинах, адже такі напої цілком можливо зробити у себе вдома з давно знайомих продуктів. Ми підібрали для вас рецепти простих і смачних коктейлів. Насолоджуйтесь!

  • Буряк покращить роботу вашої травної системи і сприятиме її комплексному очищенню. Змішуємо сік 1 коренеплоду, 2 яблук і 4 стебел селери. Пити треба перед їжею по 100 мл., за бажання можна розбавити водою чи додати трохи меду.
  • Якісну очистку може забезпечити поєднання імбиру та лимону. Цитрус – потужне джерело вітаміну С, до того ж при регулярному вживанні зміцнює судинну систему. Імбир стимулює обмінні процеси в організмі та виводить зайву рідину. Для приготування коктейлю відріжте приблизно 5 см кореня імбиру і наріжте тонкими пластинками. Залийте їх літром окропу, поваріть на слабкому вогні 10 хвилин і процідіть. Додайте шматочки лимона, а також за бажання кориці, червоного перцю чи меду. Такий детокс п’ють по 100-150 мл натщесерце і перед їжею.
  • Лимонний напій ще простіший у приготуванні. Залийте склянкою теплої води 2 ст. л. лимонного соку, додайте 1 ч. л. натурального меду і трохи тертого імбиру. Пам’ятайте, що температура води повинна перевищувати 40°С, інакше детокс не дасть жодного ефекту.
  • Яблука не менш корисні для організму. Органічні речовини, що містяться в них, налагоджують роботу кишечника, а також перешкоджають утворенню каменів у нирках. Для приготування напою очистіть від шкірки та дрібно поріжте велике яблуко, залийте його 500 мл окропу. Коли рідина вистигне, додайте мед і корицю. Відстояний і проціджений напій можна пити протягом усього дня.
  • З апельсину і кориці також вийде чудовий і простий у приготуванні детокс-коктейль. Залийте окропом розрізаний на 4 частини апельсин і паличку кориці та залишіть відстоюватися на ніч. Зранку додайте меду і пийте хоч цілий день.
  • Якщо ви любите солодке, то приготуйте фруктово-ягідне смузі, яке наситить ваш організм антиоксидантами. Змішайте в блендері по півчашки смородини, малини і полуниці, половину банана, 1 ч. л. лляної олії і шматочок кореня імбиру. Залийте інгредієнти склянкою натурального йогурту і збивайте. Такий детокс-коктейль можна перетворити на поживний сніданок, додавши туди 2 ст. л. вівсяних пластівців.
  • Перелік детокс-напоїв доцільно завершити трав’яними чаями. Вони очищають кишечник і добре впливають на нервову систему. Нині можна придбати безліч трав та створити безліч поєднань залежно від ефекту, якого ви хочете досягти. Найпопулярніші поєднання – м’ята і меліса, ромашка і звіробій, чебрець тощо. Поєднавши трави, залийте їх окропом і залишіть настоюватися. Як і до звичайних чаїв, можна додавати мед і молоко.

Перед тим, як пити детокс-коктейлі, та й взагалі переходити на такі програми, проконсультуйтеся з лікарем, переконайтеся у відсутності протипоказань, зокрема алергії на ті чи інші продукти.

 

Також читайте 

6 продуктів для раціонального харчування

Азбука алергіка