Щасливий шлюб сприяє емоційній рівновазі

Щасливий шлюб

Добігає кінця 2022 рік. Найжахливіший рік життя за версією багатьох українців. Багато випробувань та страждань, багато сподівань та надії. ✌️🇺🇦В Новий рік бажаємо всім нам скорої Перемоги!

Бажаємо усім якомога швидше зібратися у родинному колі, родинна атмосфера заспокоює, дає душевний прихисток, тамує психологічні травми та навіть полегшує хронічний біль від хвороб та запалень.

Несподіваний, але дуже цікавий аспект щасливого подружнього життя від науковців

Щасливий шлюб полегшує перебіг хвороб

Пацієнти з ревматоїдним артритом, які мали підтримку своєї половинки, повідомляли про менший біль у суглобах та кращу рухливість, у порівнянні з одинокими людьми.

Вчені вважають, що міцний шлюб забезпечує емоційну рівновагу, а відтак і вищу якість життя.

Емоційне здоров’я хворого має неабиякий вплив на його фізичні відчуття, насамперед біль. Показники рівня болю у щасливо одружених були нижчими, не зважаючи навіть на складність захворювання.

Отже, чим більше ви маєте родинної підтримки, тим менше шансів на негативні стреси, що можуть посилювати біль.

А ось жертви ревматоїдного артриту в нещасливих сім’ях страждають від своєї хвороби по повній. Це стосується і якості життя, і глибини болю.

Цікаво, що навіть пацієнтам-одинакам буває легше жити зі своєю хворобою, ніж тим, у кого були проблеми в родині. Щасливий шлюб це цінність, бережіть своїх половинок!

За матеріалами: https://dailym.ai/2ZlW5SD

Фото LipikStockMedia

За матеріалами: https://