Свіжа зелень: шпинат. Корисні рецепти.

шпинат

Шпинат прекрасно проявляє себе в самих різноманітних стравах від супів до закусок і випічки. З ним можна готувати рис, макарони, котлети, пироги та пиріжки, тефтелі та багато-багато іншого. У цій добірці ми зібрали рецепти найулюбленіших і найпопулярніших  страв, які можна приготувати зі шпинатом.

Про шпинат та рецепти з ним

РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ 

РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ ОМЛЕТУ ЗІ ШПИНАТОМ НА СНІДАНОК

Знадобиться: 150 г шпинату, 80г бринзи, 4 яйця, 4 ст.л. молока, 1 ст.л. рослинного масла, чорний мелений перець, сіль.

Як приготувати на сніданок омлет зі шпинатом. Кубиками нарізати бринзу, яйця збити з молоком, поперчив і посоливши. Обшпарити шпинат окропом, потім дрібно нарізати і 1хв обсмажити на рослинному маслі, влити яєчну масу, покласти бринзу, смажити омлет 5хв і потім переставити сковороду в духовку. Запекти омлет до готовності і подати до столу, посипавши зеленню.

ГРЕЦЬКИЙ САЛАТ ЗІ ШПИНАТОМ

Знадобиться: 200г сиру фета, 12 маслин, 3 помідори, 1 солодкий перець, по ? качана салату, огірків і солодкої цибулини, 1 ч. л. майорану, листя шпинату, заправка – 3 ст.л. оливкового масла, 1 ст.л. соку лимона, перець, сіль.

Як приготувати грецький салат зі шпинатом. Соломкою нарізати салат і шпинат, кільцями – цибулю і солодкий перець, сир – кубиками. Викласти підготовлені продукти в миску, додати скибочки огірка, помідора, оливки і посипати салат майораном. З’єднати інгредієнти для заправки і полити салат.

РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ МАКАРОНІВ ЗІ ШПИНАТОМ НА ВЕЧЕРЮ

Знадобиться: 300 г свіжого шпинату, 1-2 яйця, макарони, рослинне масло, сіль.

Як приготувати макарони зі шпинатом. Промити і обсушити шпинат, крупно нарізати, викласти на сковороду з олією, тушкувати 5 хв, додаючи, якщо потрібно, воду, підсолити, перемішати. Варені яйця дрібно порубати, покласти їх до шпинату і перемішати. Звичайним способом відварити макарони, потім перемішати їх зі шпинатом і яйцем, викласти на тарілки і подати до столу.

Готуйте улюблені страви зі шпинатом і насолоджуйтеся такою смачною і корисною їжею, приємного апетиту!