10 міфів про догляд за шкірою

Світ краси сповнений міфів та міських легенд, і, можливо, навіть більше, коли справа стосується догляду за шкірою. І хоча ми не говоримо, що ви не повинні слухати порад по догляду за шкірою, які давали вам мама чи бабуся, правда в тому, що багато загальних речей, у які ми повірили, – це просто міфи.

Тож, щоб допомогти відокремити факти від вигадки, ми вирішили перейти безпосередньо до джерел та попросити провідних експертів з питань шкіри оцінити 10 найпоширеніших міфів про догляд за нею.

Міф 1. Якщо ретинол подразнює шкіру, припиніть його використання.

Ретинол – безперечна суперзірка антиейджинг індустрії, але він також має ймовірність деяких неприємних побічних ефектів, включаючи почервоніння, сухість і лущення шкіри. В такій ситуації не варто повністю відмовитись від ретинолу, спробуйте зменшити частоту його використання – раз на два або три дні, а потім повільно збільшувати в залежності від переносимості.

Ще дуже  важливий момент у догляді за шкірою – за один раз потрібно використовувати не більше горошини для всього обличчя.

Міф 2. Креми для очей найкраще зберігати в холодильнику.

“Холодна температура не подовжує термін придатності крему”, – зазначає Данне Монтегю-Кінг, автор, хімік-ботанік та засновник DMK Skincare. Температура тіла має 36.6 градусів, і коли ви наносите холодний крем на шкіру, він негайно нагрівається.

Холодна температура дійсно допомагає зменшити набряклість під очима, але для цього підійде холодний компрес, який зберігатиме прохолодну температуру навіть при накладанні на теплу шкіру.

Міф 3. Чим дорожчий крем, тим кращий догляд

Гарна новина для всіх економних покупців: не всі дорогі засоби для догляду за шкірою обов’язково працюють краще, ніж їх дешевші аналоги, – каже дерматолог Кавіта Марівалла з Нью-Йорка. “Вся справа в балансі компонентів та, власне, самій формулі крему”, – додає вона.

З огляду на це, певні інгредієнти, такі як, наприклад, вітамін С, повинні бути інтегровані належним чином, щоб ефективно працювати, що може підвищити кінцеву ціну продукту. Тому завжди варто звертати увагу на етикетку.

Експерти додають, що, зокрема, за такі речі, як зволожуючі та очищаючі засоби для обличчя, ви часто просто переплачуєте за стильну упаковку або торгову марку. Вибираючи що купити, в першу чергу звертайте увагу на активні інгредієнти, які найкраще підходять для вашого догляду за шкірою, а не на цінник.

Міф 4. Якщо у вас жирна шкіра, то зволожувач вам ні до чого.

Жирна шкіра також може зневоднюватися; насправді, це може стати фактором, що сприяє надмірному виробленню жиру, як способу надмірної компенсації зневоднення.

Регулярне використання зволожуючого крему може зрештою зробити шкіру менш жирною, оскільки це допоможе збалансувати виділення жиру.

Міф 5. Є неінвазивні засоби, які працюють так само добре, як і ін’єкційні препарати.                                                                                                                                                          

Не бракує реклами товарів по догляду за шкірою які позиціонують себе як “ботокс у пляшці”, але суть у тому, що неін’єкційні препарати працюють інакше, ніж ін’єкційні, говорить дерматолог Нью-Йорка Хадлі Кінг, доктор медичних наук. “Неінвазивні продукти дуже важливі для захисту від сонця, для зволоження, відлущування тощо. Але вони не можуть досягти того, чого можуть робити ін’єкції”.

Нейромодулятори, такі як ботокс, заважають зв’язку між нервом і м’язом, і жоден препарат для місцевого застосування не може проникнути настільки глибоко, щоб мати такий самий ефект, пояснює вона. Так само, ін’єкційні наповнювачі додають об’єм таким чином, яким неінвазивні препарати не можуть. Втім, використання двох у тандемі – це хороший крок, оскільки він може допомогти зберегти ефекти, які ви отримуєте від ін’єкцій, зазначає д-р Марівалла.

Міф 6. Чим вище рівень захисту у сонцезахисному кремі, тим краще.

Основні математичні принципи точно не стосуються сонцезахисних кремів. Перш за все, пам’ятайте, що SPF вимірює лише захист продукту від ультрафіолетових променів, тих, що викликають сонячні опіки.

Різниця в захисті між SPF 100 і SPF 50 незначна і не забезпечує подвійного блокування.

Так засіб із SPF 100 блокує 99% ультрафіолетових променів, тоді як SPF 50 блокує 98%. Для довідки, SPF 30 блокує 96,7% ультрафіолетових променів. Ось чому загальною рекомендацією є дотримуватися формули широкого спектру, яка блокує як UVA, так і UVB-промені, принаймні з SPF 30.

Міф 7. Темні кола – знак того, що ви втомилися.

Зміна кольору навколо очей відбувається, коли кров та рідини циркулюють неефективно, зазначають лікарі. Так, відсутність сну однозначно може посилити проблему, але це не єдина причина. Це може означати, що вам бракує заліза або недостатньо кисню, додає він. Не кажучи вже про те, темні кола також стають набагато помітнішими, чим тонша шкіра, що природно виникає з віком.

Сучасним кремам для очей важко боротися з темними колами, але використання формули, яка містить кофеїн (відомо, що сприяє посиленню кровообігу та звужує судини), може допомогти.

Міф 8. Ваші пори можуть відкриватися і закриватися.

Побутує міф про відкриті та закриті пори, але, “пори не відкриваються і не закриваються, як жалюзі”, зазначають лікарі. Ця неправильна термінологія цілком зрозуміла, адже описує процес, розширення та розтягування пор, що може відбуватися через вік, температуру та генетику, в процесі цього забиваючись брудом та жиром. Це також змушує їх виглядати більшими та помітнішими. Найкращим варіантом для мінімізації помітності пор є регулярний пілінг та використання скрабів.

Міф 9. Вік вашої шкіри залежить від генетики.

Звичайно, генетика відіграє важливу роль, але старіння шкіри – це складний процес, який визначається як внутрішніми, так і зовнішніми факторами, кажуть експерти. Незважаючи на те, що ви отримуєте те, що отримуєте, коли справа стосується генетики, у догляді за шкірою набагато важливіше контролювати зовнішні фактори, які включають такі речі, як захист від сонця, забруднення, стрес та куріння, зазначають лікарі.

Міф 10. Використовувати  сонцезахисний крем потрібно лише влітку.

В ультрафіолетового випромінювання немає вихідних, попереджають лікарі. Хоча ви можете і не бачити сонця, пам’ятайте, що ультрафіолетове випромінювання присутнє і при денному світлі і, в цілому, випромінюється завжди, навіть в похмурий день. І саме це ультрафіолетове світло викликає старіння і рак шкіри, пояснюють експерти.

Джерело:   https://www.health.com/beauty/skincare/skincare-myths-to-stop-believing

Вам також може бути цікаво

На правах реклами