Дослідження: в антисоціальних людей мозок менше звичайного

Команда психологів з Університетського коледжу Лондона виявила, що антисоціальна поведінка приводить до зміни структури мозку, повідомляє Іnverse. До цього висновку дослідники дійшли, проаналізувавши дані тисячі людей, які пройшли МРТ протягом 45 років. У тих учасників експерименту, які довго заперечували морально-етичні норми, виявили зменшення мозку.

Примітно, що зменшення мозку не спостерігалось у людей, які “практикували” протисуспільну поведінку лише в молодості. Втрату об’єму помітили лише у тих, хто був антисоціальним протягом всього життя.

Значні зміни були виявлені на ділянках кори головного мозку, що відповідає за прийняття рішень. В цілому трансформації були помітні у 282 регіонах з 360. Дослідники припустили, що через ці зміни в антисоціальних людей погіршується розвиток навичок, що контролюють поведінку.

Знову наростити кори, на жаль, не вийде, однак юним любителям цькування, наприклад, ще можна допомогти. Щоб їх мозок не став зменшуватися, вчені рекомендують надавати їм більше підтримки.

За матеріалами: https://knife.media/antisocial-brain/