Фенхель проти симптомів менопаузи

Нове дослідження підтверджує переваги фенхеля у зменшенні симптомів менопаузи (клімаксу), таких як безсоння, приливи та тривога.

Фенхель використовується не тільки у приготуванні їжі, а й має широкий спектр медичних переваг для лікування різних видів захворювань, починаючи від проблем травлення та зменшення симптомів ПМС. Але і це ще не все.

Виявилося, щоефірні масла у складі фенхелю, а також його та фітоестрогенні властивості єфективно борються із симптомами менопаузи та постменопаузи.

Тривога, безсоння, гарячі приливи, дратівливість, депресія, дискомфорт в суглобах та вагінальна сухість. Саме ці наслідки менопаузи найбільше турбують жінок і спонукають їх шукати нові й нові методи лікування. На жаль, гормональна терапія має чимало побічних ефектів. На відміну від фенхеля, лікування котрим не має жодних неприємних наслідків.

Дослідження було проведено в Тегерані (Іран). Варто зазначити, що іранські жінки досягають менопаузи у відносно молодому віці (48,2 років). Але вчені запевняють, це не має жодного відношення до результатів, що є актуальними для жінок у всьому світі. Учасницям експерименту протягом 8 тижнів двічі на день рекомендувалося приймати м’які капсули фенхеля (100 мг). Дослідження складалося з 79 жінок 45-60 років, деякі із приймали плацебо.

Терапію фенхелем та плацебо порівнювали з такими інтервалами: чотири, вісім і десять тижнів. Було відзначено значну статистичну різницю. Фенхель виявився ефективним і безпечним засобом зменшення симптомів менопаузи і не викликав жодного із серйозних побічних ефектів. Безперечно, необхідно провести більш масштабне дослідження, але нових даних цілком достатньо, щоб зрозуміти, що фенхель – досить ефективний засіб для зменшення симптомів менопаузи та постменопаузи.

Джерело: https://worldhealth.net/news/fennel-reduce-postmenopause-symptoms-benefits/

Переклад та адаптація: Ася Дан