Комбуча ‒ напій для детоксу та схуднення!

Kombucha Live – Перша українська комбуча. Суперкорисний напій з пробіотиками, ензимами для гарного самопочуття! Детальніше про цей напій ми поговоримо з фундаторами проекту: Андрієм Вергазовим та  Оленою Обабковою.

‒ Комбуча, чайний гриб…багато назв. Що насправді представляє цей напій і з чого він виробляється?

‒ Для повного розуміння процесу народження напою і його назви варто дивитися відразу в дві сторони:

Для Medusomyces gisevi “чайний гриб” – віддалено відповідне визначення. В основі: симбіоз більш ніж півдюжини дріжджоподібних грибів і оцтовокислих бактерій. У першій ферментації вони взаємодіють з тростинним цукром і зеленим чаєм, насичуючи напій вітамінами, органічними кислотами і флавоноїдами.

А слово “комбуча” більш популярно в США і Європі. Це англомовна калька японського слова “комбутя” ((昆布 茶). Його намагаються переводити як “чай з морської капусти”, але вважаю, що з капустою перекладачі погарячкували, і реальність більше відбивається у зовнішній схожості виробляючої маси-симбіота з медузою, тому ми і бачимо латинське medusomyces.

‒Чим можна пояснити популярність напою серед прихильників здорового харчування у США?

‒ Популярність і навіть недавній бум — це результат відкритості і прагнення до корисних продуктів жителів тієї ж Каліфорнії. Адже круто пити яскравий і смачний напій – як зазвичай п’ють газовані напої, соки та інше – і при цьому гарантовано отримувати заряд користі. І, на відміну від смузі, який все-таки їжа і актуальний тільки свіжозроблений, пляшку Комбучі можна пити цілу добу, а зберігати в холодильнику більше двох тижнів. У будь-якому супермаркеті в Америці ви зустрінете стелаж з десятками брендів Комбучі і незліченною кількістю смаків.

 

‒ Як поставилися українці до Комбучі?

Першу українську Комбучу прийняли дуже добре. Умовно наших прихильників можна розділити на дві групи.

Ті, хто бачив і пробував Комбучу за кордоном, із задоволенням п’ють Kombucha Live.

І інша частина, яка прагне до нового, стежить за модними тендеціями. Наприклад, популярні б’юті-блогери багато згадують Комбучу. У напою настільки ненав’язливий, без тяжкості і нудотності смак, що не підійти він може тільки людині з дуже специфічними вимогами.

Хвиля суспільної уваги до здорової кухні, орієнтація на продовження життя і збереження молодості призводять до того, що Комбучу все частіше купують регулярно.

 

‒ Які корисні властивості напою і чому він рекомендований для детокс-програм?

‒ Дуже приваблива властивість Комбучі – здатність активувати детоксикацію організму. У Комбучі дуже високой зміст глюкуронової кислоти, яка виступає основним активним елементом при запуску детоксикації. Є й молочна кислота, серед іншого, що нормалізує рівень PH. Це допомагає детоксикації, яка в закислення організмі буде проходити з великими труднощами.
Яблучна кислота, що міститься в Комбучі, сприяє детоксикації печінки.
В цілому Комбуча містить від 10 органічних кислот, число яких може приростати в залежності від продукту, що входить у другу ферментацію.
У Kombucha Live високий вміст ECGC, який протидіє утворенню раку.
В одній пляшці комбуча ви знайдете денну норму B12, по половині денної норми B1, B2, B3, B6, рибофлавіну і фолатів, вітамін C.

‒ Комбуча може допомогти схуднути?

Комбуча обов’язково допоможе схуднути, коли той, хто худне, точно знає свій план зміни ваги і здоров’я в цілому.

Якщо нестримно харчуватися чим знайдеться і, заливаючись Комбучею, розраховувати на зменшення ваги, то рано чи пізно можна відчути себе обдуреним.

Звичайно, Kombucha Live допоможе перетравити радикально засмажений бургер. Але напій більш ефективний, якщо йому не доводиться скасовувати спадщину традиційних спроб людини отруїти себе безперестанку пропонованою йому незрозумілою їжею.

 

‒ Є протипоказання до вживання?

Традиційно діти і навіть вагітні в захваті від Комбучі. І протипоказань для них немає. Але ми не радимо пити Комбучу людям з  підвищеною кислотністю чи гострою формою гастриту.

‒ Як проводиться виготовлення детокс-напою? Як контролюється процес виробництва?

Ми робимо дві ферментації. Перша – з тростинним цукром і зеленим чаєм для отримання базової чистої Комбучі. І друга ферментація – з трьома видами чаю: 1) жасмин; 2) гібіскус; 3) синя орхідея.

Ми суворо дотримуємося виробничих норм, постійно знімаємо проби і працюємо над незмінністю купажу.

Сам напій живий і навіть в пляшці продовжує розвиток, хоч і сильно уповільнений. Тому його взаімодія з квітами в чаї другої ферментації залежить і від вологості, і від тиску в повітрі, і від умов зберігання.

 

‒ До, під час чи після їжі? Коли найкраще вживати напій. Чи є дозволені дози чи рекомендації?

Для максимального эфекту рекомендуємо пити 250-300мл за 40 хвилин до або через годину після їжі.

Регулярне вживання Kombucha Live гарантовано забезпечить отримання вітамінів і інших корисних речовин. Багато хто п’є Комбучу кожен день. А нам знайомі програми безперервного вживання Комбучі від місяця до року.

Але і просто запивати Комбучею вуличний фаст-фуд – на відміну від коли – не тільки смачно, але і дійсно корисно.

‒ У вас представлено 3 види напою, яка між ними різниця?

1. Kombucha Live Jasmin. Кисло-солодкій легкий напій з явними відтінками жасмину і природної газацією. Ця Комбуча асоціюється з квітковим квасом.

2. Kombucha Live Hibiscus. Природний яскравий червоний колір і легкий малиново-смородиновий відтінок смаку реалізується під час другої ферментації з гібіскусом. Він трохи кисліший, ніж Jasmin. Це один з найпопулярніших наших смаків.

3. Kombucha Live Blue Orchid. Насичений синьо-фіолетовий колір створюється в другій ферментації з квітами тайської синьою орхідеї. Напій наближений до смаку до базової Комбучі, так як сама синя орхідея майже не має смаку. І тільки дуже уважний рот насилу розпізнає смак молодого горошку. Звичайно, це найпривабливіший і незвичайний колір.

Властивості Комбучі у всіх трьох видах однакові, і в цілому смак відрізняється не радикально. Багато покупців вибирають собі пляшки просто за кольором і настрою. А настрій з Kombucha Live завжди веселий!

Спілкувалася Катерина Ільїна