Корисні практики для невтомних малюків

Якщо вам здається, що ваша невтомна дитина здатна забезпечити енергією невелике місто, то напевно ви не раз ставили питання про те, “коли ж він нарешті втомиться?!” Далі ми вас ознайомимо з п’ятьма відмінними способами вимотати енергійну дитину (і не рознести все довкола в процесі).

Вибери карту

Залучити дитину до виконання фізичних вправ буде простіше, якщо ви перетворите процес в гру. Для цього слід взяти колоду гральних карт і присвоїти кожній масті певне значення. Наприклад, “чирва” – це стрибки на місці чи джампінг джекі, “дзвінка” – це берпі, “хрест” – це присідання чи “скелелазіння”, а “вино” – це високе підняття колін чи підскакування. Вправи можуть бути будь-якими і на них може впливати фізична підготовка дитини.

Змішайте колоду і по черзі тягніть карти з завданнями – масть карти покаже, яку вправу потрібно робити, а цифра на ній – кількість разів. Карти-картинки (дами, валети і королі) можна вважати за десять. Якщо ви не обрали вправу, яку не можна виміряти кількістю повторів (наприклад, “планку”), то цифра на карті може означати кількість секунд.

Активність на початку години

Для того, щоб не забути про фізичну активність, просто відведіть перші 5-10 хвилин кожної години на вправи. Діти можуть самі обрати комплекс вправ, який їм буде приємно виконувати. Якщо у вас декілька дітей, то можна влаштувати змагання в тому, хто зробить більше чи швидше – а ви допоможете їм порівняти результати за день.

Наслідувати тварин

Слід запропонувати дітям придумати й відтворити рухи тварин: ходити навприсядки як качка, стрибати мов заєць, скакати великими стрибками як кенгуру, повзати як змія, скакати високо як жаба, махати крилами як птичка, ходити приставним кроком як краб, і так далі. Ви навіть можете організувати спеціальні “забіги тварин”, учасники яких будуть поспішати до фінішу в “стилі” певної тварини.

Кращі результати

Діти люблять змагатись, навіть якщо вони змагаються вони самі з собою. Запропонуйте дитині вибрати одну чи декілька дисциплін (наприклад, присідання, стрибки на скакалці чи віджимання), в яких вона буде намагатись досягнути кращого результату. Пропонуйте дитині випробовувати себе щодня чи декілька разів в неділю й слідкуйте за прогресом. Для цього, доречно підібрати спеціальний додаток, який допоможе стежити за успіхами дитини й зробить змагання більш захопливим.

Відеозайняття

В інтернеті зараз можна відшукати багато зайнять з йоги, танців й фізкультури для дітей в будь-якому віці. Просто підберіть те, що підійде саме вашій дитині й включіть – все інше зробить віртуальний тренер.

За матеріалами: https://chips-journal.ru/reviews/5-prostyh-sposobov-utomit-energicnogo-rebenka