Необхідні вітаміни для здорової шкіри

Догляд за шкірою є невід’ємною складовою щоденного піклування про здоров’я, адже шкіра – це найбільший орган людського тіла.

Про необхідні вітаміни для здорової шкіри

Перше, що скажуть вам зробити фахівці, щоб зберегти шкіру здоровою, це обмежити вплив шкідливого ультрафіолетового випромінювання і обов’язково наносити сонцезахисний крем перед виходом на вулицю.

Але сонце приносить також і користь організму: лише 10-15 хвилин сонячних ванн на день сприяє виробленню у шкірі вітаміну D. Найбільша корисна властивість вітаміну D пов’язана із засвоюванням кальцію, але його позитивні ефекти не обмежуються тільки здоров’ям кісток. Вітамін D також допомагає в лікуванні псоріазу.

Вітамін С є одним із ключових інгредієнтів косметичних продуктів, направлених на боротьбу зі старінням. Позитивний ефект вітаміну С криється у його антиоксидантних властивостях і важливій ролі в синтезі колагену.

Основною функцією вітаміну Е, як і вітаміну С, в догляді за шкірою є захист шкіри від сонця – він поглинає шкідливе УФ-випромінювання. Тому косметичні засоби, які містять ці два вітаміни мають більш високий рівень фотозахисту, ніж ті, що містять лише один із них. Вітамін Е також чудово допомагає в лікуванні запалень шкіри.

Позитивна дія вітаміну К менш досліджена, ніж  вітамінів С і E, але він також корисний при лікуванні різноманітних шкірних захворювань. Креми, що містять вітамін К, ефективно борються з такими косметичними проблемами, як судинні сіточки, розтяжки, шрами і темні кола під очима.

Недостатня кількість вітамінів може негативно вплинути на здоров’я шкіри. Наприклад, нестача вітаміну С може призвести до цинги. А так як вітаміни С і Е відіграють надзвичайно важливу роль у захисті шкіри від шкідливого впливу сонця, їхня нестача збільшує ризик ураження шкіри, що, у тому числі, може призвести до раку шкіри. Тому не забувайте уважно читати етикетки косметичних засобів і надавайте перевагу кремам, найбільш насиченим корисними вітамінами.

Також читайте Як зберегти шкіру молодою?

В які години краще доглядати за обличчям?

Як позбутися темних кіл під очима?