Що має бути в автомобільній аптечці

У кожному автомобілі повинна бути своя аптечка. Її користь полягає не лише в наявності, а у тому, з чого вона складається, а саме у її вмісті, яким потрібно навчитись користуватись.

У разі настання ДТП, як правило, першу домедичну допомогу необхідно надавати негайно, до того часу як приїде швидка. Саме тому, у кожному автомобілі повинна знаходитись добре укомплектована аптечка, в якій можна буде знайти все необхідне. При цьому водій автомобіля має володіти якісними навичками по наданню першої медичної допомоги.

Подбати про аптечку в автомобілі, ми маємо не через бажання уникнути штрафу, а усвідомлюючи в ній потребу, бо вчасно надана перша допомога, може допомогти врятувати життя вам, чи людям, які знаходяться поруч. Керуючись цим, потрібно тримати аптечку біля себе, своєчасно перевіряти її вміст, термін придатності медикаментів та виробів, а також завчасно навчитись тому, як правильно користуватись наявними засобами.

Які найнеобхідніші складові мають бути в аптечці автомобіля

  • Нітрилові рукавички. Саме їх необхідно одягнути перш ніж доторкатись до потерпілого. Використання рукавичок дозволить запобігти процесу передачі багатьох інфекційних хвороб, через кров потерпілого. Це стане гарантією вашої безпеки.
  • Світловідбивальний жилет та світловідбивальний трикутник – для того, щоб позначати місце, де трапилось ДТП. Це також потрібно для забезпечення вашої безпеки, а також людини, яка отримала травми.
  • Джгут. Він є незамінним, у випадку виникнення сильної кровотечі, яку не вдається зупинити за допомогою пов’язки чи прямого тиску. Накладається джгут на місце, яке знаходиться вище ніж поранення, а не на суглоб.
  • Бинти та бандажі. Для того, щоб контролювати незначні кровотечі шляхом прямого тиску, необхідно запастись кількома марлевими бинтами. Для накладання пов’язок та для фіксації використовуються еластичні бинти, їх також потрібно мати декілька штук.
  • Плівка-клапан, яку використовують у випадку, коли необхідно робити серцево-легеневу реанімацію (СЛР) із рятувальними подихами.
  • Трикутний бандаж (іншими словами «косинка») – вона необхідна для того, щоб зафіксувати шину.
  • Атравматичні ножиці за допомогою яких можна розрізати одяг на потерпілому.
  • Термоковдра (рятувальна ковдра) – необхідна для зігрівання потерпілих.
  • Рулонний пластир з тканинною основою – використовується для фіксації пов’язки та шини.
  • Спиртові серветки – необхідні для очищення шкіри від забруднення.

Стосовно всіх інших ліків та медикаментів, які можуть стати вам у пригоді в дорозі, то їх рекомендується зберігати в окремій аптечці. Таким чином, ви зможете не розгубитись в той момент, коли потрібна швидка реакція для надання своєчасної допомоги постраждалій людині.

Для того, щоб ваша аптечка приносила користь, мало її сформувати, також необхідно опанувати спеціальні знання. Дуже важливо відпрацювати навички по наданню домедичної допомоги на практиці, бо самої лише теорії недостатньо. Для цього використовується манекен, на якому необхідно попрактикувати різні методики, а саме навчитись використовувати дефібрилятор, робити серцево-легеневу реанімацію,  а також самим розбиратись з різними ситуаціями та освоїти лайфхаки та їх застосування.

Варто пам’ятати, що безпека на дорогах – це відповідальність кожної людини.

Джерело: https://suprun.doctor/zdorovya/10-najbilsh-neobxidnix-rechej-v-avtomobilnij-aptechczi.html?=page833