Сіртфуд-дієта: що потрібно знати

сіртфуд-дієта

Деякі жінки нерідко комплексують через власну вагу, часто зайву. Однак схуднути та скинути непотрібні кілограми можливо, про це свідчать багато успішних прикладів. Отримати результат можна змінивши свій стиль харчування та ставлення до фізичних активностей. Коли говорять про їжу, частіше за все мають на увазі різні дієти. Одним з варіантів може стати сіртфуд-дієта. 

Пілатес та сіртфуд-дієта

Досить ефективними є поєднання двох факторів: занять пілатесом і сіртфуд-дієти. Завдяки спеціальним тренажерам, пілатес тепер не розслаблений фітнес, а модне фітнес-навантаження.

Для того, щоб розтягнутись, відновитись після травм та перерв в заняттях, а також для того, щоб повернути форму після народження дитини використовують найскладніший з усіх тренажер Cadillac.

Ззовні він схожий на БДСМ – конструкцію: канапа, стійки, ремені, перекладини та пухнасті наручники. Канапа залишається стабільною, в той час, як інші частини можуть рухатись. Особливо ефектно виглядають вправи, під час яких потрібно висіти, тримаючись ногами за перекладину та зачепившись руками за пухнасті петлі «наручників».

Як скинути зайву вагу швидко та ефективно

Реформером називають ще один суперпопулярний тренажер для пілатесу, який виглядає  менш вигадливо. Ззовні він нагадує односпальне ліжко, «матрац» в якому розділений на декілька частин – які можуть рухатись по рамі, як по рейкам. Внаслідок  того, що їх не закріплюють, тіло автоматично утримує баланс. Таким чином, вдається пропрацювати глибокі м’язи, в той час, як навантаження на хребет та суглоби буде залишатись мінімальним. Петлі та перекладини тут також є, а тренажер зданий забезпечити навантаження на серйозному рівні, варто зауважити, що на такому тренажері проводять тренування і тріатлоністи.

Неоцінена перевага тренажерів для пілатесу в тому, що під час занять масажуються внутрішні органи та становляться більш міцними внутрішні м’язи пресу. В результаті чого покращується метаболізм, а організм краще починає виводити токсини.

Таким чином б’юті-ефект занять – підсушене тіло з підтягнутою та здоровою шкірою.

Зі сторони може здатись, що займатись пілатесом – легко та просто. Однак, річ в тому, що для проведення гарного тренування потрібна серйозна підготовка.  У досвідчених спортсменів на це йде декілька неділь занять, в той час, як новачки мають приділити цьому процесу декілька місяців. Головне це займатись з тренером, бо самостійно ви не зможете навчитись як контролювати дихання та регулювати навантаження, а також робити тренування різноманітними, і поступово переходити від простих вправ до складніших.

Динамічний пілатес – це красива постава та підтягнуте тіло. Без сліз, поту та травм.

Авторами сіртфуд-дієти є дипломовані нутриціологи Ейдан Гоггинс і Глен Маттен, які побудували цю систему харчування на додаванні рослинних продуктів, які активують згорання жиру внаслідок виділення такого ферменту як сіртуїн.

Він ще відомий під назвою ген худоби, бо притупляє апетит. Велика кількість вчених уже давно говорить про те, що саме сіртуїни допомагають організму боротись зі стресом, запускають антиейдж-процеси в організмі та навіть відповідають за тривалість життя.

Сіртуїни неможливо отримати ззовні, але можна організм «змусити» їх виробляти, вживаючи деякі продукти. Провівши дослідження, Гоггінс і Маттен вияснили, на що здатні продукти, які багаті на поліфеноли, а також гречана каша, червона цибуля, чорний шоколад, чилі, селера, оливкова олія, кава, фініки, капустка кале, зелений чай або матча, петрушка, темні ягоди, рукола, волоські горіхи, куркума та червоне вино. При цьому нутриціологи відзначають, що частина цих продуктів запобігає утворенню жирових відкладень, а друга частина в поєднанні з фізичними навантаженнями активізує згорання тих, які вже є.

Варто зауважити, що прихильниками такої дієти є багато видатних людей, однак вона має і чимало критиків. Річ в тому, що в розробленому Гоггінсом і Маттеном 7-денному плані харчування різко знижений добовий калораж, що може спричинити сповільнення процесів метаболізму.

Вам також може бути цікаво:

Інтуїтивне харчування – схуднення без дієт

Вправи для зниження ваги без шкоди для здоров’я

Дієта на все життя – поради МОЗ