Секрети педикюру від майстра

 

     Ноги мають бути догдянутими, це красиво й корисно  і приємно. Як доглядати за ногмии в домашніх умовах, також про сучаний професіональний педикюр – говорили із майстром Аліною Тарчинською.

  — Педикюр – це косметична процедура чи лікувальна?
 —  Незважаючи на пору року, педикюр – це обов’язкова косметична процедура, яка забезпечує догляд ваших           ніг та дозволяє уникнути різноманітних проблем зі стопами.

  —  Де краще робити педикюр?

 —  Педикюр в принципі можна зробити і в домашніх умовах: почистити пальчики і п’яточки, за бажанням  нанести покриття на нігтики та крем на стопи, зробити ванночку для ніг… Але є деякі показники, помітивши які,  необхідно обов’язково звернутися до професіонала. Перш за все мова йде про дискомфорт у кутиках нігтиків  чи в місці, де ніготь виходить із-під шкіри – це може означати, що у вас вріс ніготь.

Ні в якому випадку не потрібно самостійно займатися вирішенням такої проблеми. Також зверніть увагу на стан ваших п’яточок: якщо вони пересохлі чи загрубілі, на них є тріщини чи натоптиші – вам теж буде потрібна допомога майстра по педикюру. А от якщо помітили, що ваші ніжки стали надто пітливими, мають неприємний запах, ви відчуваєте свербіж, чи пластина нігтя почала змінювати структуру або колір – обов’язково зверніться до лікаря.

— Як правильно зробити ванночку для ніг?

—  Ця проста і надзвичайно приємна процедура дозволить зняти набряк та розслабити м’язи стопи наприкінці важкого робочого дня. Готуючи ванночку, враховуйте, що вода має бути достатньо гарячою для того, щоб розм’якшити і розслабити ніжки.  Можна використовувати різноманітні добавки: морську сіль, ароматичні масла чи трави, масла із дезінфікуючими чи відбілюючими речовинами, а також додавати зволожуючі, лікувальні та дезодоруючі засоби. Рецептів лікувальних та розслаблюючих ванночок дуже багато: наприклад, візьміть липу, ромашку та мед (чудово знімає  набряки), чи календулу, м’яту, ромашку та мелісу (ідеально знімає втому). Комбінуйте різні складові та не забувайте, що після прийняття ванночки необхідно 30 хвилин полежати і відпочити для отримання максимального ефекту.

—  Які бувають види педикюру?

—  Звісно нові технології з’являються в усіх сферах, й індустрія краси так само не стоїть на місці. Так, сучасні методи виконання педикюру заміняють небезпечні та давно застарілі. Приміром, класичний обрізний педикюр, де використовувались ножиці, щипчики та лезо, зараз заміняють комбінованим педикюром, де мінімізований ризик поранити клієнта. Особливо це актуально в літній період, коли у ранку у відкритому взутті з легкістю може потрапити інфекція чи грибок. Комбінований педикюр являє собою  поєднання апаратного та кислотного педикюрів, де за допомогою фрезера чистять нігтики та кутикулу, а кислотою обробляють складні ділянки стопи – сухі мозолі, загрубілості п’ят.

—  Що таке кислотний педикюр?

—  Кислотний педикюр – це одна з новинок сучасного педикюру. Цей вид догляду за ніжками є абсолютно безпечним і безболісним. У складі даного засобу містяться овочеві та фруктові кислоти, які проникають глибоко в клітини і розчиняють всі ущільнення на шкірі. Звісно у майстра, який його виконує, має бути відповідна кваліфікація, адже є спеціальні технології нанесення та часові обмеження. Кислотний педикюр є чудовою альтернативою обрізній обробці стоп.

—  На що потрібно звернути увагу при виборі майстра педикюру?
—  Дуже важливо довіряти своєму майстру. Тому перш за все зверніть увагу на його зовнішній вигляд, охайність та кваліфікацію. Запитайте, як стерилізується інструмент. Запам’ятайте: для ефективної дезінфекції інструменту необхідна термальна обробка. Не менш важливою є емоційна складова, вам має бути комфортно з цією людиною, адже педикюр – процедура довготривала і має приносити задоволення.

 

—  Які дизайни педикюру популярні цього літа?
Цього літа слід сміливо експериментувати з яскравими кольорами – комбінувати їх, робити градієнт чи омбре. Також не забувайте про яскравий акцент – наприклад із страз різних форм і кольорів чи слайдерів.

 

—  Які ще є секрети доглянутих ніжок?
—  Для того, щоб ваші ніжки завжди були охайні та доглянуті, регулярно приділяйте їм увагу: раз на кілька тижнів робіть педикюр, періодично готуйте лікувальні ванночки, кожного дня чистьте ваші п’яточки в душі та змазуйте перед сном кремом – якщо дотримуватись цих простих правило краса та охайність вашим ніжкам забезпечена!

майстер Аліна Тарчинська (096 774 02 56)

Спілкувалася Галина Теличук

Читайте також:

Японський педикюр: готуємо ніжки до босоніжок