Високий вміст флавоноїдів в шоколаді захищає серце

Шоколад може захищати серцево-судинну систему від шкідливого впливу.

Вчені з Афінської медичної школи (Греція) провели дослідження, результати якого свідчать, що чорний шоколад може послаблювати основні маркери серцево-судинних проблем, пов’язаних з хворим серцем, високим артеріальним тиском і інсультом.

Споживання учасниками дослідження чорного шоколаду справляло позитивний вплив на стінки судин і лімфатичну систему і не призводило до втрати еластичності артерій.

Посилаючись на високий вміст в чорному шоколаді флавоноїдів (одного з типів антиоксидантів), а також на виявлену в ньому здатність розтягувати (розслабляти) артерії, дослідники зробили висновок про те, що «шоколад може надавати захисну дію відносно серцево-судинної системи».

Попереднє дослідження, здійснене в Університеті Каліфорнія-Девіс (США), показало, що споживання темного шоколаду навіть в дуже незначній кількості (25 г) підвищує рівень флавоноїдів у крові.

Окрім чорного шоколаду, флавоноїдів багато в їжі та напоях рослинного походження, їх багато в цедрі цитрусових, цибулі, зеленому чаї, червоних винах, пиві темних сортів, обліписі, тунбергії.

«Переваги шоколаду – з точки зору як корисності, так і поживності – скоро забезпечать йому в Америці таку ж перемогу над чаєм і кавою, яку він здобув в Іспанії …» – Томас Джефферсон

 

Також читайте “Червоне м’ясо у великих кількостях може шкодити здоров’ю”

“Червоний сорт винограду і чорниця сприяють покращенню імунітету”