Як антиоксиданти допомагають подолати наслідки стресу

Серед компонентів, які має містити засіб для захисту від наслідків стресу, обов’язково мають бути антиоксиданти.

Антиоксиданти – це речовини, здатні нейтралізувати окисну дію вільних радикалів та інших речовин, що впливають на стан клітин організму людини.

Надходження речовин, які допомагають діяти системі антиоксидантного захисту, відбувається з їжею або із засобами, які приймають як доповнення до щоденного харчування. До числа антиоксидантів належать різні вітаміни та елементи.

Вітамін С (аскорбінова кислота) – один із найвідоміших антиоксидантів, бере участь у регулюванні окислювально-відновлювальних процесів. Крім того, підвищує опірність організму інфекціям, бере участь а метаболізмі фолієвої кислоти та заліза.

Вітамін Е (α-токоферола ацетат) – має антиоксидантні властивості. Впливає на функцію статевих та інших ендокринних залоз, роботу м’язів, бере участь у засвоєнні вітамінів А і D, обміні білків та вуглеводів.

Олія паростків пшениці (джерело вітаміну Е) – захищає клітинні структури від ураження вільними радикалами, має протипухлинну та імуностимулюючу дію.

Вітамін В5 (кальцію пантотенат) – бере участь у процесах ацетилювання та окислення, сприяє будові та регенерації ендотелію.

Натрію молібдат дигідрат – джерело молібдену, бере участь в окислювально-відновлювальних процесах.

Метіонін – амінокислота, що має виражену антиоксидантну дію, бо є джерелом сірки, що інактивує вільні радикали. Також допомагає переробці жирів.

Селен – має виражену антиоксидантну дію, бере участь в регуляції еластичності тканин.

Антиоксиданти сприяють захисту клітин від наслідків окислювальних процесів – руйнуванню, втраті енергії та передчасному старінню. Ці процеси посилюються внаслідок впливу стресу, тож за умови дії хронічних стресових факторів бажано доповнювати харчування засобами, що допомагають антиоксидантній системі організму.

Читайте також:

Антиоксиданти – засоби № 1 для молодості 

Що таке антиоксидант і чому капуста – найефективніший вітамін