Як обрати чорнослив?

Чорнослив – один з найпопулярніших та найвживаніших серед сухофруктів. Має достатньо клітковини, антиоксидантів і сприяє зменшенню «поганого» холестерину.

Багатий на вітаміни  А, С, Е, РР та вітаміни групи В, насичений міддю, залізом, цинком, селеном і  макроелементами, зокрема магнієм, натрієм, калієм та кальцієм.  Сприяє нормалізації  обміну речовин.

До того ж, чорнослив впливає на серцево-судинну систему, його рекомендують за підвищеного тиску. Ним також можна урізноманітнити ваше дієтичне меню. 

 

Певна річ, краще, щоби сухофрукт був сушений в домашніх умовах. Однак, не кожен з нас має таку можливість. Тому будьте ретельні, обираючи його в магазинах.

 

Є кілька типів обробки чорносливу:
на сонці;
в тіні;
за допомогою хімічної обробки.
Частіше за все, на полицях маркетів ми знаходимо сушені фрукти саме хімічної обробки. Вочевидь, якщо бути обачним, можна віднайти й фрукт правильного сушення.

 

Правило 1. Звертайте особливу увагу на його колір.

В жодному разі не купуйте чорнослив коричневого та блискучого темно-сірого кольору. Його норма – чорний матовий.

Правило 2. Перевіряйте його якість.

Щоби перевірити його якість, натисніть на плід. Якщо він не втратив форму,  з ним все гаразд.

Обирайте плід з кісточками, у ньому значно більше користі. 

 

Правило 3. Змочіть водою.

Хороший спосіб перевірити стан чорносливу – намочити його водою. Натуральний частково побіліє, хімічно сушений залишить «магазинний» колір.

 

Правило 4. Обирайте сухофрукт у прозорій упаковці, де можна дійсно розгледіти його колір та форму.

Справжній чорнослив  – з кислинкою, не гірчить.

Запам’ятайте, що жоден фрукт не зберігає свого первинного кольору у процесі обробки.  Якщо дата висушування чорносливу відома, його необхідно використати за 6-7 місяців після обробки.