Якою має бути білизна: правила вибору

Ще досить недавно нам здавалось дивним та смішним те, що північно-східні сусіди забороняють жінкам вдягати мереживну білизну. Ми так робити не будемо. Безперечно вирішувати, що носити і який час має кожен з нас. Однак, варто розуміти, що вибір правильної білизни має позитивний вплив на ваше здоров’я.

Носити бюстгальтер ви не зобов’язані, однак інколи цього вимагають обставини. Мереживна білизна чи push-ups не знаходяться під забороною. Проте, в деяких випадках вдягати бюстгальтер дійсно потрібно:

 

  • – якщо у вас великі груди;
  • – ваш вік складає понад 45 років;
  • – відчуваєте біль спини у грудному відділі;
  • – якщо зв’язкам, які мають утримувати молочні залози, важко справлятись з навантаженням.

Таким чином, мова не йде про те, що можна відмовитись від бюстгальтера. Йдеться про випадки, коли його необхідно вдягати, щоб попередити біль в спині, шиї та не спотворити постави. До речі, виникла ціла індустрія товарів, призначених для жінок, які хочуть час від часу сховати соски під одягом. Однак це зовсім інша тема.

Чому потрібно вдягати білизну під час занять спортом 

Білизну потрібно вдягати, коли ви йдете на тренування. За її відсутності, одяг навіть із бавовни, який має більш-менш вільний фасон, може стати причиною натирання соска до крові. Це саме стосується і чоловіків.

Наявність значної амплітуди руху жіночих грудей в процесі тренувань, особливо бігу, може стати причиною болю. Щоб попередити це, бігунам доводиться заклеювати соски, в той час як бігункам рекомендується подбати про спортивне бра, яке буде щільно тримати груди, хоча і не стискати їх. Результати досліджень свідчать про те, що жінки схильні до певного виду тренувань, чи не бажають тренуватись у зв’язку з дискомфортом. Це пов’язано з тим, що вони підібрали відповідну спортивну білизну, чи ні. Таким чином, початком мотивації бігати є підбір ідеального спортивного бра. За його відсутності, пробіжки не будуть тривати довго.

Спортивна білизна має найбільш адекватні властивості. В цьому випадку жіночі груди мають можливість рухатись в трьох площинах, в такому випадку їх амплітуда може бути досить значною. В той час, як переважна кількість білизни дозволяє рухатись лише у вертикальному напрямку, що приносить шкоду, особливо під час того, як ви тренуєтесь.

Спортивна білизна може мати застібки, чашки, «кісточки» і вона може регулюватись, однак при цьому залишається спортивною. Вибирати білизну для себе, ви можете лише, зважаючи на свій фізичній та психологічний комфорт та стиль.

Вимоги до ідеального бра полягають в наступному:

 

  • – Стрічка довкола грудної клітки має щільно прилягати, не ковзати під час руху, не бути тісною, що викликає дискомфорт, складнощі в процесі дихання чи врізання в тіло. Стрічка повинна знаходитись на одному рівні всюди довкола грудей.
  • – «Кісточки», іншими словами металеві дужки, які призначені для підтримки форми чашки мають повторювати природну форму грудей, не притискати молочні залози. Якщо дужки знаходяться на значній відстані від грудей, то вам слід вибрати чашку меншу по розміру.
  • – Чашка повинна бути заповненою, не врізатись в тіло і не мати порожнин. Якщо, натиснувши на чашку вона провалиться, то слід обрати її в меншому розміру.
  • – Середина бюстгальтера між грудьми повинна знаходитись на грудині, а не створювати проміжок під час руху. Якщо він є, то слід вибрати чашки більшого розміру.
  • – Бретельки можна вибирати різні, вони можуть бути вузькими чи широкими, це не є суттєвим, навіть для жінок з великим розміром грудей. Слідкувати потрібно за тим, щоб вони не врізались чи спадали. Варто зауважити, що головна роль по підтримці грудей відводиться на стрічку, а не на них.
  • – Варто зауважити, що стандартна сітка розмірів може підходити не кожній жінці, тому інколи так важко підібрати оптимальний варіант.

За матеріалами: https://www.facebook.com/ulanasuprun/posts/2570262939924924?__tn__=K-R