«Забіг Святого Миколая» – український рекорд і турбота про дітей

Весела і благородна подія відбулася минулими вихідними у Кєві на території ВДНГ («Зимова країна») – благодійний «Забіг Святого Миколая». Організаторам уже вдруга вдалося поєднати, здавалося б, такі різні події, як День Святого Миколая, благодійність та масовий біг. У програмі заходу окрім забігів для дорослих на 4 та 8 км та дитячого забігу на 500 метрів був також конкурс костюмів, у яких бігуни, власне, й долали ці дистанції. Серед персонажів, що вийшли на старт, були жирафа, метелики, ялинка, пірат, численні янголи і, звичайно ж, найбільш багаточисельні Діди Морози. Завдяки їм на «Забігу Святого Миколая» було побито минулорічний рекорд України у категорії «наймасовіший забіг у новорічних шапках». Відтепер він становить 564 учасники. Перемогу ж у конкурсі костюмів здобули дівчина-кішка та гладіатор, яким виявився відомий телеведучий Геннадій Попенко.

Звичайно, навряд чи сподівалися на перемогу в самих забігах учасники у найбільш екстравагантних костюмах (тим більше, що в деяких з них взагалі важко було бігти – як потібно одягатися для бігу в зимову пору дивіться тут). Особливо, враховуючи, що у заході взяли участь також такі імениті спортсмени, як срібна олімпійська призерка з легкої атлетики Ірина Ліщинська та переможець ряду всеукранських змагань з бігу Вадим Рогозовський. Саме вони й перемогли на своїх дистанціях – відповідно у жінок на 4 км та у чоловіків на 8 км. Цікаво, що третіми призерами на обидвох дистанціях у чоловіків виявилися зарубіжні учасники: на «четвірці» – Кевін Амстронг, а на вдвічі довшій дистанції – Освальд Торетен. «Сьогодні було справжнє свято спорту, доброти та фану. Я другий рік поспіль беру участь у забігу Святого Миколая і ось сьогодні фінішувала першою, звісно, приємно знову піднятися на п’єдестал. Але я бігла не заради перемоги, а щоб допомогти дітям», – поділилася на фініші емоціями Ірина Ліщинська.

Благодійний «Забіг Святого Миколая» надає кожному чудову можливість стати справжнім помічником шанованого в Україні чудотворця-покровителя дітей завдяки внескам учасників, а 125 гривень від вартості кожного стартового пакету цього разу піде на закупівлю постільної білизни для дітей-сиріт будинку «Смарагдове місто» з міста Святогорськ (Донецька обл.). Це – центр соціальної реабілітації дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківської опіки. Наразі у «Смарагдовому місті» постійно проживає 200 дітей, ще 280 знаходяться тимчасово. Із 480 діток – 80 дошкільнят. Щодо маленьких учасників самого «Забігу Святого Миколая», то бігуни віком від 7 до 13 років, власне, й відкривали це спортивно-культурне свято. Переможців серед дітей не визначали – на фініші кожен отримав свій солодкий подарунок. 

Фото – www.sms.gov.ua