Закупівля круп та секрети їх приготування

Закупівля гречки, солі, сірників, до цього списку додався туалетний папір символізують очікування складних часів. Сформувати помірні запаси – розумно, однак важливо, таким чином, не сприяти спустошенню полиць та скуповуванню гречки в розмірі річного запасу. Окрім того, краще споживати різноманітні крупи. В цій статті ви зможете ознайомитись  зі способами їх приготування та зберігання.

Крупи розділяють на цільнозернові та рафіновані.Цільнозернові крупи, навіть у подрібненому стані зберігають всі компоненти насінини, а саме епідерміс (іншими словами висівки), зародок та крохмалистий ендосперм.

Що стосується рафінованого зерна, то в ньому залишається лише ендосперм, іншими словами крохмаль, де відсутні особливі бонуси. Таким чином збільшення технологій у виробництві у цьому випадку сприяє зростанню ціни та втраті поживної цінності.

Тому рекомендується вибирати в переважній більшості цільнозернові злаки. Варто зазначити, що щоденне їх споживання складає важливу частину профілактики хронічних хвороб (атеросклерозу, діабету ІІ типу) та сприяє покращенню стану пацієнтів з ними.

Секрети приготування

  •  Перш за все потрібно промити крупу і далі варити, дотримуючись пропорції 1:2.5-3. Таким чином на одну чашку промитою гречки слід додавати дві з половиною чашки води або окропу. Можете взяти і 3, однак тоді гречка буде сильно розвареною.
  • Що стосується пшона (проса) пшеничної та ячмінної каші, то їх слід прибирати з вогню завчасно, тобто поки каша повністю не приготується. Коли на поверхні каші зникає “водичка”, то дно починає згорати. Саме тому рекомендується вчасно накривати каструлю кришкою та загасити вогонь. Споживати кашу можна вже через 5 хвилин, бо вона буде готовою.
  • Перш ніж готувати перлову крупу та цілу пшеницю її рекомендується залити водою за 3-8 годин до приготування, а також завчасно зняти з плити.
  • При приготуванні пшоняної, ячмінної та пшеничної каші її не потрібно накривати кришкою. А ще її потрібно час від часу провідувати.
  • Для того, щоб зробити кашу поживнішою, її рекомендується готувати на молочній сироватці.  Наявність кислого середовища сприяє збільшенню доступності мікроелементів, що містяться в крупах. В той час сироватка є хорошим джерелом кальцію. Однак, сьогодні її досить складно купити в супермаркетах, через її відсутність.
  • Доцільно купувати крупи, які називають органічними, які вирощувались без використання фунгіцидів. Це важливо, однак і не критично, якщо врахувати інші ризики з якими ми стикаємось.
  • Придбавши крупи, рекомендується відразу їх пересипати до герметичної тари, приміром до спеціальних контейнерів, чи пластикових пляшок з-під молока. Таким чином ви збережете крупу від молі, перепадів вологості, цвіті та розсипання.

За матеріалами: https://suprun.doctor/zdorovya/pro-korist-ta-sposobi-prigotuvannya-krup.html?=page1190