Активні вихідні 17-18 жовтня

Безумовно, з настанням нових вихідних, коли на вулиці стає все прохолодніше, бажання повалятися вдома у теплій ковдрі переважає над будь-якими проявами активності. Закликаємо вас все ж не піддаватися ліні, а провести цей вікенд цікаво, нестандартно і, безперечно, з користю для здоров’я!

Мрієте знайти спокій, бо вас усе дістало? Нерви не витримують? Стрес? Тоді вам сюди!

У неділю 18 жовтня пройде фестиваль АнтиСтрес-Фест.
Протягом усього дня на кіностудії ім.Довженка можна буде бити посуд і битися подушками, щоб відігнати нудьгу, весело і прикольно подолати стрес і знайти спокій за допомогою йоги, арт- і тілесної терапії, якісного кіно, цікавих лекцій та майстер-класів. Смачний фудкор, фаер-шоу і загадковий лазерний лабіринт. Організатори обіцяють також велику антистресову розмальовку, бої в костюмах борців сумо, малювання шоколадом і масаж.  Цікаво, що символом фестивалю став відомий з інтернет-мемів “заспокійливий” єнот, зі слоганом – “Вам не завадить трішки відпочити”. Приходьте випустити пар!

А можна здолати стрес і в інший спосіб – солодкий і смачний.

16-18 жовтня пройде Національне Свято Шоколаду/Lviv Chocolate Festival. Протягом трьох днів свята кращі виробники шоколаду України представлять свою смачну продукцію. Крім того, кожен гість зможе спробувати оригінальні шоколадні напої, придбати «шоколадні» сувеніри та взяти участь у різноманітних майстер-класах від кращих шоколатьє. Смакуйте, насолоджуйтеся і пам’ятайте, що зайві калорії завжди можна витратити активно займаючись фізичною чи розумовою діяльністю. Не пропустіть найсолодше свято країни!

Серед власне спортивних подій теж є з чого обирати.

У Києві уже традиційно цієї неділі пройдуть щотижневі любительські змагання на велосипедах із глухою передачею. Старт о 10:30 від ас “Дачна” в напрямку Житомира, а фініш в 12:30 на Київському велотреку. Усього учасники подолають 60 км. Боротьба буде напруженою і захоплюючою!

А якщо ви любите «вуличний» спорт, а саме скейтбординг, то в неділю на вас чекає неймовірна подія – НСК “Олімпійский” запрошує на справжнє спортивне свято. На Алеї Здоров’я будуть проведені Перші відкриті всеукраїнські змагання з скейтборд слалому в двох дисциплінах – слалом – tight slalom і гігантський слалом – giant slalom. Змагання є особистими і мають статус відкритих всеукраїнських змагань. Проводяться у вікових групах: дорослі (1995 р.н. й старші), юніори (1996 – 2000 рр.), юнаки (2001 – 2005рр.) і діти (2006 р.н. й молодші). Приходьте всією родиною!

Трошки західніше своєю активною міською програмою радує чудовий Львів. Тут уже вдруге цього року пройде Ретро велопроменад “Батяри на роверах”. Батяри на роверах – це перший львівський ретро велопроменад, що об’єднує людей, які цінують стиль та міські велосипеди. Ретрозаїзди відбуваються щорічно у багатьох країнах світу. В Україні ретро-круїзи відбуваються вже чотири роки поспіль у Києві, Харкові, Одесі та Миколаєві. Історія проведення таких заїздів виникла в Лондоні у 2009 році під назвою Tweed Run. Сенсом Tweed Run є повернення до витоків велокультури. До заїзду допускаються будь-які велосипеди, але бажано, щоб це були класичні міські моделі, а власник велосипеда був одягнений у стилі англійської велосипедної моди тридцятих-сорокових років XX століття. У нас же є цілий пласт унікальної батярської культури зі своєю мовою, піснями, кодексом честі, традиціями та одягом. Отож, готуйте свій анцуг, шукайте дідові бятярівки та беретки, маринарки та мантелі, прасуйте гальсбіндери – усе має бути бронзово-твідове!

Вибирайте те, що вам ближче за настроєм, і насолоджуйтеся активними вихідними наповну!