Спорт для ледачих – калланетика

Калланетика – це 29 статичних вправ на розтяжку і зміцнення усіх груп м’язів. Суть полягає у затримці різних положень тіла. Ці вправи легкі, проте вкрай ефективні, а головне – безпечні, при заняттях практично не можливо травмуватися. При цьому розтягуються та зміцнюються навіть ті частини тіла, які не задіюються, наприклад, при аеробіці. 

Для занять потрібно мінімум зусиль та часу, і не вимагають багато простору.

Це різновид гімнастики, винайдений американкою Каллан Пінкней, яка страждала від захворювання колін і спини і не могла займатися жодним з існуючих на той час видів спорту. Жінка відмовилася від хірургічного лікування і вирішила сама вилікуватися за допомогою особливої гімнастики побудованої на основі йоги. Ще у 80-х роках світ дізнався про успіх Каллан.

Калланетика розрахована на корекцію фігури, запобігання проблем із суглобами та остеохондрозу, приведення до ладу обміну речовин. Також однією з її основних переваг є максимальний вплив на м’язи живота – таку проблемну частину нашого тіла.

Ніяких гантелей, громіздких тренажерів і абонементів у зали, усе, що вас знадобиться – це килимок  і 2-3 години вільного часу на тиждень (!!!). Тому сміливо вмикайте відео і освоюйте новий вид спорту, але пам’ятайте про наступне:

1)    Обов’язково розімніть тіло перед стартом і не перенапружуйтеся. За перше заняття калланетикою мало хто з новачків витримує годину занять. Почніть з малого і кожного разу поступово збільшуйте час і кількість вправ.

2)    Важливо насичувати організм киснем – намагайтеся дихати рівно і глибоко.

3)    Для того, щоб контролювати правильність виконання вправ (а це важливо), краще робити їх перед дзеркалом.

4)    Зберігайте темп, музика не повинна заважати.

5)   Якщо ви досягли потрібних результатів, не переставайте займатися калланетикою, просто зменшіть час – 15 хвилин на день буде цілком достатньо для того, щоб завжди залишатися в формі!

Трохи складнішу буде тим, у кого велика маса тіла.

Для чоловіків, які від природи менш гнучкі за жінок і мають більшу м’язову масу, ці вправи даватимуться важче. 

Не рекомендовані заняття тим, у кого є проблеми із серцево-судинною системою, хворіє астмою, або щойно оправився від операції. 

Підготувала Ася Дан

Також читайте: Принципи запобігання ожирінню у дітей”

“Плюси і мінуси бігу”

“Тренування Табата: експрес-підготовка фігури”