Літнє задзеркалля: неочевидні сюрпризи сезону відпочинку

Навіть найзавзятіші футбольні вболівальники так не очікують на сезон фінальних матчів, як більшість із нас чекає на найгарячішу пору року – безтурботний літній сезон! Є таке відчуття, що 1-е червня відкриває двері в інший вимір, де панує задоволення та царює комфорт, різноманіття барв, смаків, а енергії б’ють через край.

Літнє задзеркалля

Літо нам здається таким безпечним та цікавим сезоном, ну хіба що погода може підвести. І то тимчасово. А що ще може трапитись? Ось тут і починається літнє задзеркалля, де невидимі руйнівники спокою можуть ненароком підрізати крила літнього польоту навіть на безпечній швидкості та поцілити у вразливе – ваше здоров’я.  

Тож давайте зазирнемо по іншу сторону нашого улюбленого сезону й розберемо, де прихована загроза та як можна зарадити вже тоді, як непередбачене сталося.

Наприклад, сезонні фрукти. Важко утриматись, щоб не з’їсти весь кілограм полуниці, вже такої запашної, а не пластмасової, що була взимку. Або наїстися досхочу солодкої черешні, як того насіння, коли неможливо відірватися. А потім біля метро побачити бабусю, що продає перші соковиті абрикоси і каже: «домашні, солодкі, спробуйте?»  Чи на дачі вийти вранці та пройтись до саду, а там – малина на кущах після грози, така рясна і вже, наче, помита… 

Скільки живемо, стільки повторюємо одні й ті ж самі помилки. Не думаємо про шкоду вихлопних газів машин біля дороги, де стоїть зі стиглими  абрикосами та бабуся, забуваємо про живність на деревах, що є переносниками бактерій та бруду, не беремо до уваги підвищену кислотність дощів, смоги в повітрі, як наслідки  незадовільного екологічного стану сьогодення.

І все це – реальні загрози для нашого здоров’я.

Перші смакоти – перші розлади травної системи. І саме тоді доречно згадати про препарат Нукс Воміка-Гомакорд  від німецької компанії Хеель. Він нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту та сприяє активації захисних сил організму завдяки збалансованій дії натуральних складових. Однозначно стане у нагоді при неприємних симптомах переїдання (тяжкість в шлунку, здуття, відрижка та ін.), бо на відпочинку ми, як водиться, дозволяємо собі значно більше. Починати прийом препарату бажано при перших ознаках недуги, щоб попередити подальший розвиток захворювання. А якщо розлади травлення не минули і вам раптово стало зле, використовуйте Нукс Воміка-Гомакорд  для полегшення загального стану та швидшого відновлення нормальної роботи шлунково-кишкового тракту безпечним для організму шляхом.

Їдемо далі. До речі, поїхати в подорож можемо автівкою на далекі відстані, чи сісти в екскурсійний автобус та колесити по гірському бездоріжжю. Або можемо провести день на катері, щоб з вітерцем роздивлятися краєвиди навколо. У будь-якій з цих подорожей найкращим варіантом буде, щоб голова паморочилась від захвату та видовищних пейзажів навколо. Але, на жаль, буває паморочиться голова від того, що в транспорті «захитує». Цей неприємний синдром нерідко супроводжується нудотою, причому діти страждають від нього набагато частіше. Тож якщо ви запланували далеку подорож, покладіть в свою дорожню аптечку Вертигохеель.  Цей безпечний препарат натурального походження однаково дієвий як у дорослих, так і у дітей (від 4 років). Не викликає сонливість, тож його можна вживати навіть водію за кермом. Засіб рекомендовано приймати заздалегідь, якщо є схильність до проявів «захитування» у дорозі. Але і безпосередньо при нападі запаморочення або нудоти застосування Вертигохеель також значно покращить самопочуття.

А от любителям полежати на сонечку слід пам’ятати про SPF та не зловживати перебуванням на активному сонці, особливо на початку відпочинку, поки шкіра не звикне до різкого впливу надмірної кількості ультрафіолету. Інакше, ризикуєте всі дні відпустки провести не на пляжі, а в номері з сонячними опіками. Також, веселі, проте не завжди безпечні, водні атракціони, де можна легко розтягнути зап’ястя чи вилізти з басейну зі свіженькими синцями, подряпинами чи набряками. Будьте обережні та не забудьте взяти з собою Траумель С. Цей препарат перевірений часом і давно здобув визнання завдяки доведеній ефективності. Сприяє загоєнню пошкоджених тканин, їх відновленню, в тому числі після сонячних подразнень, зменшує прояви алергічних реакцій на шкірі через сонце та укуси комах.  Траумель С існує у вигляді мазі, гелю та таблеток. При поверхневих пошкодженнях шкіри місцево застосовуйте гель. При розтягненнях, забоях та інших закритих травмах – Траумель С у вигляді мазі, яка зменшить біль та набряки.  При серйозних травмах доцільно одночасне використання препарату у вигляді мазі та під’язичних таблеток.

І взагалі, розважайтеся, як то кажуть, із розумом, не перегинайте палицю з водними забавками. Якщо сонце нещадно палить, а вода холодна, то ми наражаємо себе на небезпеку переохолодження через різкі зміни температур. І одразу – привіт, біль у горлі. Запалення виникає стрімко та може перекреслити весь відпочинок одним стрибком в холодний басейн. Попіклуйтесь і про ваше горло заздалегідь, поклавши в аптечку дієвий препарат Ангін-Хеель, в якому активні компоненти природного походження мають  протизапальну та антисептичну дію.

Звичайно, під час відпочинку всього не передбачиш, але фокус на безпеці здоров’я має бути в пріоритеті. Тож краще заздалегідь підготувати аптечку, наповнивши її дієвими препаратами натурального походження комплексної дії. Це і багаж ваш полегшить, і найцінніше – здоров’я – буде застраховане від поширених літніх неприємностей.