Мікроовочі – тенденція в здоровому харчуванні

«Мікрогрін» (з англ. microgreen) – ці тендітні крихітки – «діточки» дорослих і добре відомих нам рослин. Зазвичай це 7-10-денні паростки різних овочів і пряної зелені: базиліка, зеленого горошку, сочевиці, гречки, броколі, руколи, зеленого салату, шпинату, крес-салату, соняшника, листя редису і моркви, та інших рослин.

Зелень нового покоління

1. Мікрогрін має неймовірно ніжний смак.

2. Надзвичайно корисний. Маленькі пагони містять більше корисних речовин, ніж їхні «дорослі» колеги, адже вони знаходяться на стадії активного росту.

3. Просто красиво:)

Під час пророщення в зернятку пробуджуються небачені сили, весь запас поживних речовин перетворюється в активну, готову для вживання форму: білки – в амінокислоти, крохмаль – в цукор, жири – в жирні кислоти.

Синтезуються вітаміни, розвиваються ауксини, фітогормони, весь біостимуляторний комплекс мобілізується для виконання запрограмованої природою завдання – відтворення собі подібного.

Мікрогрін – це таке собі «молодильне яблучко» на новий лад: величезна кількість антиоксидантів і хлорофілу уповільнює процеси окислення, що ведуть до пошкодження і передчасного старіння клітин. Будучи початком нового життя, мікрогрін омолоджує, наповнює енергією і зцілює клітини людського організму.

Крім того, за недовгий період свого зростання мікрогрін не встигає накопичити в собі ніякої шкідливої «гидоти», що є неминучим для зрілих рослин.

Вітамінна бомба

Щоденне вживання мікрогріну зробить для вас більше, ніж будь-яка харчова добавка. Будучи легким і низькокалорійним, він дуже поживний: порція салату з мікрогріном дасть вашому організму в п’ять разів більше білка і в сім разів більше вітамінів групи В, ніж порція зрілого салату з латуку.

Правила вживання

Термін придатності «крихіток» – від 2 до 7 днів, за умови зберігання в холодильнику. Важливо не зривати, а зрізати паростки, і бажано вранці. Тоді листочки будуть соковитими та вологими.

Підготувала Галина Теличук

спеціально для «Живи Активно»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Хлорофіл – природна речовина з оздоровчими властивостями