Моделюючий масаж: ліпимо ідеальну фігуру

«Зцілює тіло і душу»

Гіппократ

Техніки масажу виникли і почали розвиватися ще у первісні часи – вже тоді люди стали помічати, що тактильний вплив позитивно діє на фізичний та емоційний стани організму. Масаж дійсно є одним із найприємніших способів покращити здоров’я, адже ця процедура прекрасно розслабляє, знімає стрес та заряджає енергією, в той час як шкіра очищується від мертвих клітин, шлаків, токсинів і навіть інфекцій, покращується лімфотік, кровообіг та обмінні процеси. 

Гарні новини для прекрасної половини людства: масаж здатен ефективно спалювати жири в підшкірно-жировому шарі шкіри, що сприяє зменшенню проявів целюліту і покращенню її еластичності. Саме ця особливість масажу зіграла свою важливу роль у зменшенні популярності пластичної хірургії (зокрема ліпосакції) за останні роки. Дійсно, навіщо лягати під ніж, якщо існують менш болісні альтернативні засоби. Саме про один із таких засобів – скульптурний масаж – піде мова далі.

Скульптурний масаж

Моделюючий (або скульптурний) масаж останнім часом набув неабиякої популярності – що зовсім не дивно, адже ефект після курсу цього масажу нагадує ефект від щоденних фізичних навантажень. Саме цей вид масажу здатний перетворити обвислий живіт, боки та «апельсинову шкірку» на омріяні плаский живіт, тонку талію і красиві сідниці.

Основні переваги цього виду масажу:

  1. Це здорова альтернатива жорстким дієтам і чудо-таблеткам: нічого стороннього в організм не вводиться, однак виводяться жири та шлаки.
  2. Після зменшення об’ємів шкіра не обвисає, а навпаки підтягується, можна забути про ненависні розтяжки.
  3. Покращується тонус м’язів, тому тіло буде не тільки струнким, але і спортивним та підтягнутим.
  4. Втрачена вага після курсу масажу не повернеться назад, як це зазвичай відбувається після жорстких дієт, адже в дні масажу ви харчуєтесь як завжди, і організм не зазнає стресу.

Моделюючий масаж буває локальним та загальним. При локальному масажі майстер зосереджується на окремих проблемних зонах. Для зон найбільшого скупчення жиру характерні поганий кровообіг, рихлість підшкірного жиру, внутрішні набряки. Задача масажу – посилити кровотік, активізувати обмін речовин і фактично зруйнувати так звані «жирові капсули». У процесі масажу можуть застосовуватись практично всі прийоми класичного масажу, відмінність полягає лише в інтенсивності впливу. Якщо ви витримаєте повний курс із 10-12 процедур, то позбавитесь 5-10 см на стегнах і талії.

Цікаво, що останнім часом набув популярності моделюючий масаж грудей. З часом, зокрема після народження дітей, груди часто втрачають тонус і деформуються. Моделюючий масаж допомагає повернути їм гарну форму. Але оскільки ця зона є доволі делікатною, довіряти її «моделювання» слід лише перевіреному спеціалісту, інакше можна завдати шкоди молочним залозам.

Якщо ви вирішили зайнятися «ліпкою» власного тіла за допомогою моделюючого масажу, обов’язково спочатку проконсультуйтеся у лікаря. До абсолютних протипоказань відносяться:

  • доброякісні та злоякісні новоутворення;
  • порушення цілісності шкіряних покровів;
  • інфекційні та вірусні захворювання;
  • підвищений тиск;
  • захворювання лімфатичної і венозної систем;
  • туберкульоз, ревматизм, захворювання імунної системи;
  • захворювання серцево-судинної системи;
  • шкірні захворювання будь-якої етіології;
  • критичні дні;
  • вагітність;

Тривалість моделюючого масажу залежно від зони може складати від 60 до 120 хвилин. Рекомендований курс такого масажу 10–15 сеансів через день.

Завершу відомим висловом Марка Твена: «За винятком масажу, спосіб зберегти здоров’я – це їсти те, що не хочеш, пити те, що не любиш і робити те, що не подобається».

Дійсно, насолоджуватись масажем і худнути – що може бути краще?

Підготовлено Галиною ТЕЛИЧУК 
спеціально для “Живи активно!”

Також читайте “Корисні поради для краси та здоров’я”

“В які години краще доглядати за обличчям?”