5 святкових низькокаорійних коктейлів

Смачні посиденьки разом з родиною та друзями мало не головний атрибут свят, які традиційно відзначаються з апетитним розмахом. У новорічну ніч велика кількість смачних страв і напоїв на столі викликає спокусу перепробувати їх усі, зовсім забувши про правила здорового харчування. Звичайно, насолода від святкування гарантована, але не варто забувати, що разом із кількістю вечірок у календарі збільшується і кількість набраних калорій.

Щоб зберегти тіло у хорошій формі, і при цьому не сумувати, думаючи весь час про обмеження в їжі, радимо заздалегідь продумати барне меню. Подавайте легкі, святкові коктейлі, вони мають прекрасний смак, чудовий вигляд і до того ж низькокалорійні. Такі коктейлі точно справлять вражаючий вау-ефект на ваших рідних та друзів. 

Ігристий яблучний сидр сангрія (145 калорій)

Цей рецепт поєднує в собі два святкові улюблені напої – яблучний сидр та сангрію.  Покладіть у склянку кілька кубиків льоду з яблучного сидру та налийте 180 мл сангрії. Це найцікавіший і практичний «льодовий» підхід, який додає солодкуватого присмаку в напій під час свого танення. Крім того, гостям сподобається, поласувати соковитими яблучними шматочки, як тільки напій буде випито.

Бузинові бульбашки (54 калорії)

Витончений газований коктейль – ідеальне доповнення до вашого барного меню. Шипуча вода і свіжа м’ята – чудове поєднання для освіжаючого ковтка без додавання будь-яких зайвих калорій, у той час як сироп із квітів бузини додасть несподівану квіткову нотку. Цей надзвичайно простий напій виглядає дуже елегантно, коли подається в келиху для шампанського – гості ніколи не здогадаються, що в ньому лише три компоненти.

Дієтична грейпфрутова Маргарита (150 калорій)

Маргарита один із найпопулярніших коктейлів на усіх можливих святах! Цей рецепт -полегшений варіант класичного напою, оскільки оригінальна версія містить більш ніж 400 калорій.  Усе дуже просто: 40 мл текіли, 180 мл грейпфрутового соку, трохи свіжого соку лайма і 2 скибочки перцю чилі. Сік забезпечує потрібну дозу цукру, не роблячи при цьому напій засолодким, тоді як перець надає пікантних ноток, що зігріють вас холодної зимової ночі.

Коктейль Buck’s Fizz (120 калорій)

 

Деякі британські сім’ї традиційно п’ють його на Різдво. Коктейль вперше був приготовлений у 1921 році в лондонському клубі Buck’s Club (на честь клубу і названий коктейль). У фужер для шампанського «флют» наливається 100 мл охолодженого свіжеприготовленого апельсинового соку і 50 мл шампанського. Суміш обережно перемішується. Важливо, щоб шампанське було охолоджене. Помістивши рідину в келих, прикрасьте скляні краї апельсинової скибочкою або цедрою. Освіжаючий смак і цитрусовий запах – прекрасне святкове поєднання.

Коктейль Кір рояль (150 калорій)

Коктейль винайдений в Бургундії і особливо популярний у Франції. Цей напій стане чудовою, легкою до вживання новинкою для гостей вашої вечірки. Налийте в охолоджений фужер для шампанського «флют» 20 мл чорносмородинового лікеру, поверху – 120 мл шампанського брют і обережно розмішайте коктейльною ложкою. Якщо хочете зменшити активне утворення бульбашок і прискорити приготування – тримайте келих під кутом 45 градусів, коли наливаєте в нього шампанське. Коктейль вважається аперитивом, тому подавайте його з легкими закусками перед основним застіллям.

Смачних і веселих вам свят!