Смачні і корисні правила споживання грибів

Гриби – надзвичайно корисний низькокалорійний продукт, багатий на рослинний білок, вітаміни та цінні мікроелементи. Не дарма у світі останніми роками набуває дедалі більшої популярності грибна дієта.

Якщо ви вирішили ввести гриби у свій щоденний харчовий раціон, варто дізнатися деякі важливі речі про особливості їх споживання.

«Грибні» поради

Особливість грибів полягає в тому, що вони довго перетравлюються. 

Отже, пізня вечеря з грибами (особливо смаженими) не піде вам на користь. Гриби можуть викликати відчуття тяжкості, здуття, метеоризм, розлад шлунка. Крім того, людям з захворюваннями печінки, нирок, шлунково-кишкового тракту вживання грибів протипоказано. Крім того, деякі люди не можуть їсти грибів, оскільки мають на них алергію.

Гриби погано поєднуються з сирими овочами – огірками, капустою, помідорами (таке поєднання в рамках одного прийому їжі може викликати розлад і метеоризм).

Гриби терплять сусідство тільки з вареними овочами.

Небезпечно, та й не дуже смачно, їсти сирі лісові гриби. Не дарма їх рекомендовано попередньо відварювати, а перший бульйон після варіння зливати. Адже гриби мають властивість вбирати в себе токсини та інші шкідливі елементи з екологічно забруднених ґрунтів. Що ж до культивованих печериць і глив, то вони є абсолютно безпечними в цьому сенсі. Їх можна і треба їсти саме сирими – мінімум калорій, максимум корисних речовин.

Мариновані та солоні гриби мають лише один мінус: в них занадто багато солі. Зате в них у великій кількості присутній корисний для шлунка грибний слиз, який сприяє схудненню.

 

Рецепти з грибами “Тушковані гриби”