Триденна дієта для швидкої втрати ваги

Лікарі-дієтологи стверджують, що боротьба з зайвою вагою – справа довготривала. Усі методи швидкого схуднення дають лише короткочасний результат. Але ж – дають! Якщо, позбувшись зайвих кілограмів за допомогою радикальної дієти, ви не будете розслаблятися і жорстко контролюватимете свою вагу – то, вірогідно, зможете втримати досягнутий результат. Принаймні, ми вам цього щиро бажаємо.

Мета дієти

Скинути 4,5 кг за 1 місяць, харчуючись у режимі «три дні дієти – чотири дні звичайного харчування».

Тип дієти

Низькокалорійна, з низьким умістом жирів.

Реальні результати

Дотримуючись жорстких обмежень у харчуванні, ви неминуче досягнете певного зниження ваги. Утім, цей результат, як у всіх швидких дієтах, може бути короткочасним. 

Пропонована схема харчування

Головна вимога дієти – упродовж трьох днів на тиждень споживати не більше ніж 800 (для жінок) і 1000 (для чоловіків) ккал на день.

Сніданок складається з чашки чорної кави, половинки грейпфрута і половинки тоста, тонко намащеного арахісовим маслом.

Обід – 100 г відварної або запеченої риби (в ідеалі – тунця), половинка тоста, чорна кава.

Вечеря – 80 г відварного або запеченого мʼяса, 150 г сирих або відварених (тушкованих без жиру) овочів, маленьке яблуко і (сюрприз!) 70 г вершкового морозива.

Меню другого і третього днів включає такі продукти як-от: варені яйця, домашній знежирений сир, банани. Можна пити без обмежень несолоджені чай, каву, мінеральну столову воду. Основне правило – не перевищувати норми 800/1000 ккал на добу. Дозволяється використовувати сіль та перець.

Після трьох днів дієти решту тижня можна харчуватися у звичайному режимі, дотримуючись стандартних вимог до здорового харчування і не перевищуючи поріг калорійності, що становить 2500 ккал для чоловіків і 1800 ккал для жінок.

Плюси дієти

  • Недорогі продукти.
  • Просте приготування їжі.

Мінуси дієти

  • Незбалансована за поживними речовинами.
  • Непродумана схема харчування для утримання / закріплення втрати ваги.

Що можна і чого не можна

Обовʼязково треба снідати. Сніданок складається з чорної кави, половинки грейпфрута і половинки тоста з тонким шаром арахісового масла.
Не дозволяється відхилятися від запропонованого набору продуктів. Ви не можете додати до страв навіть краплі соусу чи кетчупу.
Ви можете пити без обмежень воду, чай, каву без додавання цукру. Будь-які алкогольні напої заборонені.
В інші дні тижня, крім цих трьох днів, рекомендовано харчуватися у звичному для вас режимі, але не перевищувати стандартних норм здорового харчування та калорійності раціону.

Чи втратите ви вагу?

Швидше за все – так. Адже упродовж трьох днів на тиждень ви споживатимете значно менше за норму для дорослих людей. Утім, незрозуміло, як довго вам треба буде підтримувати такий режим харчування, щоб не набрати втрачену вагу. Експерти доволі скептично оцінюють шанси цієї дієти на утримання результату в перспективі.

Вплив на здоровʼя

Медики попереджають, що різкі коливання ваги і тривале дотримання низькокалорійної дієти може бути шкідливим для серцево-судинної системи. Особам з цукровим діабетом другого типу ця дієта не рекомендована. Тривале застосування цієї дієти також може призвести до дефіциту в організмі життєво важливих поживних речовин, ослаблення імунної системи і проблем з серцем. Тому, перш ніж сідати на цю дієту, порадьтеся з вашим лікарем. Особливо це стосується тих хто має хронічні захворювання. 

Також читайте Жироспалювальні коктейлі: найсмачніші рецепти

Дієта «Шість пелюсток»