Як правильно харчуватися взимку?

Зима – це час, коли нам всім бракує такої типової для теплих місяців мотивації працювати над собою. Із зменшенням температури за вікном, збільшується не лише кількість наших одежин, а і зайвих кілограмів, адже стає все важче боротися із природним бажанням впасти у зимову сплячку.

Щоб допомогти своєму організму залишатися в тонусі, спробуйте слідувати наступним рекомендаціям щодо здорового харчування у холодну пору року.

1. Уникайте продуктів білого кольору

Сніжно-білі продукти (рис, білий хліб, цукор, вершки, макарони) – це зовсім не те, що вам зараз потрібно. Зазвичай цей колір мають важкі та калорійні вуглеводні продукти, повні рафінованого цукру, які сприяють набору зайвої ваги. До того ж вони швидко перетравлюються, а отже викликають стрибок цукру та інсуліну в крові. Тому взимку, як це не парадоксально, забудьте про біле! Надавайте перевагу цільнозерновому хлібу та макаронам із твердих сортів пшениці, коричневим сортам рису, гречці, тощо.

2. Пийте вдосталь води

Опалювальний сезон із постійно працюючими батареями та обігрівачами  призводить до таких неприємних наслідків, як зневоднення організму і суха шкіра. Тому два літри води на день – it’s a must в холодну пору року!  

3. Вживайте білок із кожним прийомом їжі

Обов’язково подбайте про те, щоб у вашому раціоні було вдосталь нежирних якісних продуктів із високим вмістом білка. Білкові продукти мають низький глікемічний індекс і допомагають стабілізувати рівень цукру у крові. А це у свою чергу убереже вас від зловживання солодкою і тяжкою вуглеводною їжею.

4. Не забувайте про супи

Невеличка миска низькокалорійного супу перед вашою основною стравою – це не лише неймовірно приємно холодними зимовими днями, а і корисно! Додавши супчики у ваше меню, ви збільшите кількість овочів у своєму раціоні і триматимете вагу під контролем.  

А що ви найбільше любите куштувати, коли надворі холодно? Залишайте свої коментарі.