Як уникнути поширення мікробів у ванній кімнаті

Регулярному прибиранню у ванній кімнаті слід приділяти значну увагу, але гігієна рук є надважливою. Через певні звички, притаманні багатьом людям, мікроби та бактерії можуть легко розповсюджуватися по всій оселі. Ось декілька простих порад, як цього уникнути.

Не брати мобілку до санвузла

Почитати новини або поспілкуватися із друзями у соцмережах – чому ні? А тому, що мікрочастинки від фекалій осідають на поверхнях, зокрема вашому смартфоні, і ви власноруч поширюєте їх за межі ванної кімнати.

Правильно мити руки

Незважаючи на те що миття рук є найпростішим і найдієвішим способом профілактики хвороб, багато хто робить це нашвидкуруч. Як наслідок – мікроби лишаються на долонях, ви берете бутерброд, вважаючи, що вони чисті, і т.д. Ретельно мийте руки, приділяючи особливу увагу області під нігтями – найбільш вірогідному місцю накопичення бруду.

Не використовувати тверде мило

Можливо, це звучить дивно, але факт: варто віддавати перевагу рідкому милу із дозатором, а не твердому. Адже у сім’ї бруском мила користуються всі мешканці – і ви не позбавляєтеся бактерій, а розповсюджуєте їх.

Протирати руки дезінфікувальним засобом

Хоча це не є основним способом підтримувати чистоту рук, все ж допоможе уникати накопичення бруду. Особливо такий засіб стане у пригоді у громадських місцях. Тож краще завжди мати маленький флакончик у сумочці.

Не користуватися одним рушником для всіх

У родині в кожного має бути свій рушник для рук та обличчя. В ідеалі краще користуватися паперовими, адже на тканинних осідають мікроби. Слід прати тканинні рушники принаймні раз на тиждень, а якщо є маленькі діти – частіше.

За матеріалами www.health.com