Алергія на «весну»: що потрібно знати

Алергія на «весну»

Алергія на «весну» – ситуація загострилась з цвітінням дерев. Влітку головними винуватцями будуть трави, а восени бур’яни. Якщо ви відчуваєте закладеність носа, свербіж очей, нежить, кашель або кропив’янка та турбують «круглий» рік, це може бути алергія на пилових кліщів, шерсть домашніх тварин або цвіль.

Від лідерів думок. З блогів. Olesia Hetman

Алергія – причини та наслідки

Алергічна реакція може бути небезпечною та навіть призвести до анафілаксії. А кожна четверта людина з алергією також страждає на астму. Буде краще, якщо залучитись підтримкою запобіжних заходів.

Уникайте зайвої активності на свіжому повітрі

У дні, коли на дворі висока концентрація пилку – у вітряні, сухі та сонячні дні. Рівень «пилкової атаки» можна перевіряти в застосунках чи на сайтах із прогнозом погоди

Тримати вікна та двері зачиненими

І в будинку, і в автомобілі вмикайте кондиціонер на режим рециркуляції.

Якщо працюєте на вулиці – одягніть захисну маску на ніс і рот і покрийте волосся.

Після вулиці, і це важливо, потрібно переодягнутись, а перед сном прийняти душ, щоб пилок не потрапляв на подушку і обличчя.

Хоча б раз на день, а краще вранці та перед сном – промивати носові ходи сольовим розчином “морською водою”.

Почати приймати ліки проти алергії до початку «сезону», якщо знаєте про свою схильність; Симптоми алергії можна перевірити з новим інструментом WebMD: https://symptoms.webmd.com/

Це не замінює професійну медичну консультацію, діагностику чи лікування, але це мега своєчасно і корисно в інформаційних цілях.

Як полегшати свій стан

Полегшити симптоми алергії допоможуть безрецептурні АНТИГІСТАМІННІ (ПРОТИАЛЕРГІЧНІ) ЗАСОБИ нового покоління (з діючою речовиною Левоцетеризин, Дезлоратадин), їх можна застосовувати як протягом тижня, так і впродовж року.

Для носа краще застосовувати спрей від алергії і обов’язково з сольовим розчином плюс вранці та перед сном краплі для звуження судин.

Якщо нічого з перерахованого не допомагає – звертайтесь до лікаря алерголога, щоб пройти обстеження і курс лікування спеціальними ліками з гормонами чи іншими засобами, що пригнічують алергічну схильність і імунотерапію.

Разом Переможемо! 💙💛Віримо в Україну 🇺🇦

Фото wayhomestudio