“Дієта бізнес леді” – дієта для зайнятих жінок

Жінці, яка працює повний день, переважно не вистачає часу на приготування різноманітних страв. Її раціон часто складається із кави зранку, страв швидкого приготування, булочок чи бутербродів вдень і ситної вечері о тій порі, коли стурбовані своєю вагою панянки навіть сухаря не з’їдять. Не дивно, що навіть фактор стресу не спрацьовує на схуднення, навпаки, змушує «заїдати» неприємності. Тож за кілька років кар’єрного росту бізнес-леді помічає, що не може застібнути улюблену спідницю…

Саме для таких випадків існує дієта для тих, у кого мало часу на приготування їжі. Її дотримання дозволяє скинути 2–3 кілограми за тиждень. Цілком імовірно, що для когось із зайнятих жінок такий режим харчування може стати постійним. Якщо на це наважитеся, подбайте, щоб на столі з’являлися різноманітні продукти. Лише так вдасться забезпечити організм усіма необхідними вітамінами та мікроелементами.

Отже, приблизне меню ділової жінки:

Порада дієтолога

На сніданок – будь-які фрукти одного виду, максимум 500 г. Виняток – банани, виноград, груші, авокадо. Оптимальний вибір – яблука, будь-які ягоди, хурма, цитрусові, ківі, манго.

На обід – будь-яка страва, яку зможете собі дозволити. Обирайте супи, рибу, м’ясо, салати, але не зловживайте хлібом, тістечками, жирними стравами та приправами. Інакше кажучи, пам’ятайте про міру. На думку дієтологів, оптимальний обід – це страви із пісної птиці, морепродуктів чи риби, пісної яловичини, салати з оливковою чи будь-якою іншою олією, варені або тушковані овочі та бобові, варена або запечена картопля, неочищений рис, макаронні вироби із борошна твердих сортів пшениці, цільнозерновий чи житній хліб, хліб із висівками.

На вечерюовочі, оброблені будь-яким способом, у тій кількості, щоб наїстися. На ваш вибір, це може бути броколі, брюсельська і білокачанна капуста, морква, гарбуз, кабачки, баклажани.

Перш ніж вирішити, що такий режим харчування Вас влаштовує, добре поміркуйте, де будете обідати, які страви зможете обирати. Завжди дбайте про те, щоб вдома були фрукти й овочі в достатній кількості. Для приготування страв використовуйте олію, бажано – оливкову. Не обсмажуйте овочі або м’ясо в панірувальних сухарях. Салати можете заправляти не тільки олією, але й, наприклад, йогуртом чи кефіром.

Не забувайте, також про достатнє вживання рідини, більшу частину якої повинна складати звичайна вода (найкраще – джерельна). Воду слід пити між прийомами їжи, невеликими порціями, безпосередньо перед, під час або одразу після того як Ви поїли, вживати воду не слід. Іноді дозволяється пригостити себе солодким –  максимум 1 столова ложка меду за добу Вам не зашкодить, але не кожен день.

Ця дієта – не для тих, хто має позбутися значної зайвої ваги. Якщо Ваш індекс маси тіла наближається до небезпечних для здоров’я показників, порадьтеся з лікарем щодо способів схуднення. Але позбутися 5–10 зайвих кілограмів дієта для бізнес-леді допоможе. Якщо такий режим харчування стане звичним, зможете утримати бажану вагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

“Худнемо на воді: водна дієта”

“Середземноморська дієта запобігає розвитку остеопорозу”

“Кольорова дієта”