Осінній марафон з бігу разом з Новою поштою та NewRun – на вас чекають незабутні враження та емоції

Згідно з результатами соціального експерименту час витрачений українцями на соціальні мережі у 8 разів перевищує час, який вони бігають.

Сучасні українці набагато більше часу проводять за переглядом новин та спілкуванням в соціальних мережах, ніж ходять чи активно бігають. Це було з’ясовано у ході соціального експерименту, який провела у травні Нова пошта разом з Socis. В опитуванні брали участь 70 респондентів, які знаходились в різних куточках України. В ході експерименту респонденти здійснювали контроль над своїм часом, який вони витрачали протягом кожного дня на соціальні мережі, біг або ж прогулянки пішки на свіжому повітрі.

Результати проведенного експерименту

Було з’ясовано, що час витрачений респондентами на соціальні мережі був на третину більше часу, ніж на ходьбу та у 8 разів більше, аніж на біг. Зокрема опитувані повідомили, що соціальні мережі вони переглядали 139 хвилин щодня, а ходили всього 105 хвилин, що стосується бігу, то на нього пішло лише 17 хвилин. Цікаво, що у різних регіонів дані були різними: найбільше бігунів знаходиться на півдні України (45 хвилин кожного дня), тим часом як люди, що проживають у Західній Україні, займались бігом лише 2 хвилини щодня.

Цікаві дані були виявлені й у віковому розрізі – респонденти у віці від 18 до 35 років найбільше часу приділяли соціальним мережам (середнє значення часу становило 143 хвилини), хоча люди, яким вже  виповнився 51 рік більше часу ходили пішки (близько 110 хвилин).

“Результати соціального експерименту, який провели не є позитивними, однак все не так й погано: як амбасадором бігу та здорового способу життя нам стає зрозуміло, що ми маємо ще багато роботи в цьому напрямку. Тому оголошуємо, що починається осінній сезон, в якому буде більше драйву й запалу, ніж у весняному. Це пов’язано з абсолютно новим унікальним форматом JustRun, який поєднав в собі онлайн забіг та офлайн емоції”, – про це розповіла Інна Поперешнюк, яка співзаснувала  Нову пошту, а також є амбасадором NewRun.

Варто зауважити, що організаторами було враховано всі обмеження, які пов’язані з пандемією Соvid-19. Що стосується результатів забігів, то їх будуть фіксувати використовуючи додаток STRAVA, а при створенні локацій були дотримані правила безпеки, тому під час забігу скупчень людей не буде. 

Можливість вибору

В день, коли будуть проводити забіг, кожен учасник матиме можливість обрати з двох варіатів:

  1.  Для подолання дистанції можна обрати будь-яке зручне місце та будь-який час. Що стосується медалей, то їх учасникам надішлють за допомогою пошти.
  2. Завітати на локацію в місті, яка була спеціально для цього обладнана, де буде фотозона, справжній старт, далі подолати дистанцію після чого на фініші вам вручать медаль, про яку ви мріяли. Час роботи локацій буде розпочинатись о 7 годині ранку й триватиме до 16 годин в день, коли проводитимуть забіг, також вони будуть відчинені ще у 2 містах України.

Запропонований формат відкриє перед бігунами максимум можливостей поєднаний з безпекою та повною палітрою емоцій, а саме мандраж на старті та стерті кросівки на фініші. Саме так виникла ідея формату. В містах, ще будуть відбуватись напівмарафони, нами були розроблені рекомендовані маршрути, де свій біг учасники розпочнуть зі стартового залпу, а на фініші їх буде зустрічати група підтримки на дистанції, а також їх там чекає багато цікавих сюрпризів,” – про це розповів Максим Кривенко, який був учасником марафону та є співзасновником NewRun.

Відстані забігів на індивідуальні дистанції будуть різними, а саме – 42 км, 21 км, 10 км, 5 км; естафети відстанню 42 та 21 км розформують в індивідуальні дистанції на 5 км, 10 км та 21, у кожного учасника буде можливість обрати дистанцію самостійно, що стосується забігу Командна П’ятірка” то його переведуть у статус індивідуальних 5 км.

Розклад марафонів по містам України

Початок осіннього сезону відбудеться вже 30 серпня у місті Харків, де пройде “Нова пошта марафон визволення”. Цей марафон додатково пройде в цей день в Полтаві та Києві, а далі забіги будуть проходити ще в 6 містах, а саме:

  • 6 вересня – у місті Полтава (+в Києві та в Одесі)
  • 13 вересня – у Чернігові (+в Полтаві, Києві)
  • 27 вересня – у Житомир (+в Полтаві, в Києві)
  • 4 жовтня – у Вінниці (+ в Полтаві, в Києві)
  • 18 жовтня – у Львові (марафон) (+в Полтаві, Києві)
  • 1 листопада – в Миколаєві (+ в Полтаві, Одесі)

Для того, щоб зареєструватись на забіг, ті хто бажають повинні перейти на сайт: https://newrun.com.ua/

За матеріалами прес-релізу.