Як має змінитися дієта у жінок після 40 років

Чудові новини! Старіння не повинне спричиняти набір зайвих кілограмів.

Зазвичай, жінки схильні набирати близько половини кілограма жирових відкладень на рік після 40. Але причиною цього є як дисбаланс гормонів, так і падіння активності.

Жінки після менопаузи, котрі дотримуються дієти з низьким вмістом жирів, високою кількістю фруктів й клітковини, значно менше схильні набирати зайву вагу, аніж ті, хто не контролює споживання жирів,  продемонструвало одне дослідження.

Як залишитися стрункою

  • Вживати більше риби

Серцево-судинні захворювання після менопаузи можуть значно погіршити стан вашого здоров’я й якість життя, тому, щоб запобігти цим небажаним наслідкам, варто додати до вашого раціону щонайменш дві страви з риби в тиждень (бажано з тої, яка містить корисні полі ненасичені жири – форель або лосось).

«Тим, хто не в змозі споживати потрібну кількість риби, можливо ввести до своєї дієти риб’ячий жир» – зазначає Дж.Менсон, доктор медичних наук й головний лікар кліники превентивної медицини в жіночій лікарні у місті Бостон (США).

Попередні дослідження демонструють, що риб’ячий жир може допомогти в боротьбі з раком молочної залози. В першу чергу націльтесь на споживання натуральної риби, а лише потім проконсультуйтесь з вашим лікарем щодо доцільності прийому будь-яких харчових додатків, таких як риб’ячий жир.

  • Худніть

Схуднення зменшує ризик серцевих захворювань і появи раку молочної залози, а й згідно з останніми дослідженнями допомагає жінкам з надмірною вагою справлятися зі спалахами температури тіла.

«Якщо ви страждаєте ожирінням, то одним з методів запобігання ускладнень після менопаузи й дисбалансу гормонів є схуднення» – вказує М.Мінкін, доктор медичних наук, професор акушерства й гінекології в медичній школі  Єльского університету.

  • Більше кальцію для кісток

Необхідно збільшити споживання продуктів, багатих на кальцій.

Добова норма має зрости до 1200 мг на добу.

Якщо ви випиваєте склянку молока з низьким вмістом жиру, одне лате й один йогурт, то це приблизно складає 1100 мг кальцію. Це означає, що вам необхідно додати до раціону як мінімум 100 мг кальцію в таблетках, заради бажаного результату.

Якщо ви полюбляєте молочні продукти, то варто надавати перевагу з низьким вмістом жиру. Ви отрумуєте ту саму кількість кальцію, але зі значно меншою кількістю калорій.

  • Слідкуйте за тим, що п’єте

Відомо про  корисний вплив вина на серцево-судинну систему, але для жінок під час менопаузи недоліки вина значно перевищують його переваги.  «Один келих вина в день може вплинути на ризик появи раку молочної залози» – вказує доктор Менсон. Тому незважаючи на всі переваги вина стосовно серцево-судинної системи, насправді, для жінок воно може бути підступним ворогом .

Але якщо вам все рівно важко відмовити собі в такому задоволенні, то варто, щонайменш, розбавляти алкоголь.

  • Більше сої

Соя містить в собі рослинні естрогени, тому багато жінок вважає, що соя може сприяти розвитку злоякісних пухлин молочної залози, проте є дуже мало інформації на підтримку цієї теорії. Це непорозуміння, ймовірно, походить від дослідження, де застосовувалися надто великі дози біологічно активних додатків до раціону, які й могли стимулювати розвиток злоякісних пухлин.

Сир тофу, соєве молоко й соєві боби не вважаються як такі, що можуть вплинути на розвиток  раку молочної залози. Для прикладу, жінки в Японії споживають найбільше соєвмісних продуків й водночас мають  один із найнижчих рівнів захворювання у світі. Але японські жінки, які переїхали в США й вживають менше соєвих продуктів значно підвищують рівень ризику захворіти  раком.

  • Холодний трав’яний чай

Варто починати ранок з чогось охолодженого й ,бажано, без кофеїнового. Врешті-решт існує кава без кофеїну, якщо ви не в змозі провести ранок без цього напою.

Але все рівно, починати день з гарячого напою під час менопаузи не варто.

Знайдіть правильну  дієту

Схуднення під час менопаузи нічим не відрізняється від звичайного. Вам необхідно створювати дефіцит калорій – потрібно споживати менше калорій, ніж ви тратите.

Тільки в такому випадку ви схуднете без наслідків для здоров’я. Будь-яка збалансована дієта, що дає можливість зменшити кількість калорій й дотримуватись цього без збоїв – зробить свою справу.

Джерело:

 http://www.health.com/health/gallery/0,,20404740,00.html#find-a-diet-that-fits-0