Вчені: холестерин лише частково винен у серцево-судинних захворюваннях

Захистіться від серцево-судинних захворювань, контролюйте свій рівень холестерину у крові, а ще важливіше – вбережіться від запалення, перевірте С-реактивний білок.

Небезпечний холестерин

Відомо, що надмірний «поганий» холестерин негативно впливає на судини та спричиняє глобальні збої у роботі серцево-судинної системи. Молекули холестерину спричиняють утворення всередині артерій жирових бляшок – відбувається закупорка просвіту судину, і кров надходить гірше).

Результати досліджень доводять, що недостатньо знати і контролювати свій рівень холестерину. Вчені сьогодні передбачають, що холестерин – лише частина проблем, пов’язаної із серцево-судинними захворюваннями. 

Новим важливим маркером є наявність в організмі запалення, що може послаблювати кров’яні судини і спричиняти закупорювання їх тромбами.

Зверніться до лікаря, щоб той призначив вам аналіз на С-реактивний білок (СРБ) – чутливий індикатор ушкодження тканин при некрозі, запаленні або травмі. Він повинен бути на рівні 8 мікрограмів на мілілітр або нижче.

Крім того, у жінок підвищений рівень білих кров’яних тілець може бути передвісником серцево-судинного захворювання – про це свідчать результати проведеного дослідження «Ініціатива з вивчення здоров’я жінок». Показник, який вважається нормальним, але близький до крайньої верхньої межі норми (6,7 млрд білих кров’яних клітин на літр крові), може збільшити ризик інфаркту міокарда у жінки вдвічі.

«Ішемічна хвороба серця є основною причиною смертності у всьому світі. Захворюваність на ішемічну хворобу серця неухильно зростає, і сьогодні мова йде про справжню пандемію, яка не знає кордонів». – Всесвітня організація охорони здоров’я.

 

Також читайте “Як вберегти серце?”

“Гранат – дивовижний плід здоров’я”

“Вітамін С піклується про судини”

“Обстеження рятують життя”