Як Омега-3 впливає на процеси старіння

Одним із основних чинників здорового способу життя є правильне харчування. Ми постійно намагаємося включати до щоденного раціону продукти, які містять для нашого організму щось корисне. Одним із таких є риба, адже саме у ній в великій кількості містяться поліненасичені жирні кислоти Омега-3, без яких неможливий правильний обмін речовин в організмі.

На ці кислоти багаті скумбрія, оселедці, сардини, тунець, лососеві, палтус, камбала, анчоуси, а також деякі морські молюски (кальмари, каракатиці). Слід мати на увазі, що кислоти зберігаються у свіжій і соленій рибі, а термічна обробка їх руйнує.

Жирні кислоти Омега-3:

  • Покращують обмін речовин;
  • Сприяють уповільненому засвоєнню вуглеводів;
  • Покращують кровообіг, нормалізують тиск, а також зменшують ризик кардіо-васкулярних захворювань;
  • Покращують роботу мозку;
  • Підвищують витривалість, зменшує руйнування м’язової тканини;
  • Знижують апетит.

Зловживати жирними кислотами не варто, все має бути в міру.

Лікарі радять для того щоб уникнути неприємностей зі здоров’ям, вживати продукти, багаті кислотою омега-3, потрібно в обмежених кількостях. Морську рибу досить їсти 2-3 рази в тиждень. Доповнити свій раціон можна натуральними рослинними оліями. Щодня слід з’їдати кілька ядер волоських горіхів.

При необхідності можна приймати кислоту омега-3 у вигляді готової біологічно активної добавки. Капсули приймаються залежно від дозування та віку хворого. Зазвичай приймають препарати під час їжі. Це покращує засвоєння активних компонентів.

Також існують протипоказання. Як виявляється Не всім хворим можна вживати жирну кислоту. У деяких вона викликає алергічну реакцію, тому хворим-алергікам слід з обережністю ставитися до продуктів, що містять цю речовину. Також не слід вживати кислоту при захворюваннях печінки.

І насамкінець, вчені дійшли висновку, що саме у Омега-3 містить такі жирні кислоти, які впливають на уповільнення старіння, але це не означає, що кілограмами потрібно їсти продукти у яких міститься жирні кислоти, але додати до свого раціону декілька грамів смачної рибки не завадить. 

Вам також буде цікаво:

Страви із риби та морепродуктів: смачно, корисно і… доступно!

Секрет японських довгожителів в особливому харчуванні

Більше омега-3 – менше депресій: зв’язок доведено

 

Корисні рецепти :

Риба з овочево-цитриновим соусом
Юшка з червоною рибою
Горбуша, запечена з овочами